САД од данас држава са највише жртава Ковида-19 на свету, у Турској више од 5.000 заражених у једном дану

Од почетка пандемије коронавируса у свету заражено је више од 1.770.000, а преминуло је преко 108.000 људи. САД од данас држава са највише жртава Ковида-19 на свету. Индијска влада одлучила је да продужи потпуну забрану кретања. Више од 900 умрлих у Британији за последња 24 часа.

Број нових смртних случајева у Шпанији смањује се трећи дан заредом, пошто је у претходна 24 сата преминуло 510 особа, саопштили су здравствени званичници. То је најмањи број преминулих у једном дану од 24. марта у тој земљи.

Подаци са Универзитета "Џон Хопкинс" показују да је у САД за један дан умрло 2.108 људи, што је највећи дневни пораст броја смртних случајева у Америци.

Само држава Њујорк има више заражених него било која друга земља у свету. Њујорчани се жале да имају премало времена да преузму тела преминулих од Ковида-19, пре него што их градске власти сахране у заједничку гробницу на острву Харт.

С друге стране, према подацима "Џонс Хопкинса", 28.000 Американаца се опоравило од коронавируса, а без обзира на велике губитке у Њујорку, надлежни кажу да успорава "ковид цунами", који је само у тој савезној америчкој држави однео 7.800 живота.  

Власти у Јужној Кореји су саопштилe да је 91 излечени пацијент од Ковида-19 поново био позитиван и истичу да постоји могућност да је дошло до "реактивације" вируса, пре него да су се пацијенти поново заразили.

Број случајева коронавируса у Русији у последња 24 сата повећао се за 1.667, на укупно 13.584, саопштено је у Москви.

Током протекла 24 сата умрло је 12 пацијената, тако да је укупан број смртних случајева повећан на 106.

Од 157 пацијената који су јуче подвргнути тестирању на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, четири су позитивна на коронавирус.

Тиме се број укупно заражених повећао на 905, а до сада је 37 људи преминуло.

У Републици Српској, данас и сутра на снази ће бити одука о забрани кретања грађана изван места пребивалишта. Ова забрана односи се на период од данас у подне до сутра у 18 сати, преноси РТРС.

У том ентитету БиХ регистровано је 11 нових случајева коронавируса, чиме је број заражених повећан на 392, рекао је министар здравља РС Ален Шеранић. Од данас, ношење рукавица и заштитних маски на отвореном обавезно је и више није само препорука.

У Црној Гори регистровано је пет нових случајева заразе. Сви оболели су из Подгорице, преноси РТЦГ. Од почетка епидемије, од Ковида-19 оболеле 262 особе.

среда, 07. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару