Читај ми!

Коронавирусом заражено 367 особа, преминула 4 пацијента

У Србији је током протекла 24 сата регистрованo 367 случајева заразе коронавирусом међу 4.627 тестираних узорака. Преминуле су четири инфициране особе. На болничком лечењу су 94 особе, од којих је 15 на респираторима, објављено је на сајту covid19.rs.

До сада је у Србији регистровано 2.536.526 случајева заразе коронавирусом, док је, према званичним подацима, умрло 18.026 инфицираних особа.

Ковид 19 након три године не представља више глобалну ванредну здравствену ситуацију, саопштила је раније данас Светска здравствена организација (СЗО).

Генерални директор СЗО Тедрос Аданом Гебрејезус нагласио је да одлука да се укине највиши ниво узбуне не значи да је опасност прошла. Напомиње да би ванредна здравствена ситуација могла бити враћена на снагу ако се ситуација промени.

"Најгора ствар коју било која земља сада може да уради јесте да искористи ову вест као разлог да спусти гард, да демонтира системе које је изградила или да пошаље поруку грађанима да ковид 19 није разлог за бригу", истакао је Тедрос.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво