Читај ми!

Коронавирусом заражено 367 особа, преминула 4 пацијента

У Србији је током протекла 24 сата регистрованo 367 случајева заразе коронавирусом међу 4.627 тестираних узорака. Преминуле су четири инфициране особе. На болничком лечењу су 94 особе, од којих је 15 на респираторима, објављено је на сајту covid19.rs.

До сада је у Србији регистровано 2.536.526 случајева заразе коронавирусом, док је, према званичним подацима, умрло 18.026 инфицираних особа.

Ковид 19 након три године не представља више глобалну ванредну здравствену ситуацију, саопштила је раније данас Светска здравствена организација (СЗО).

Генерални директор СЗО Тедрос Аданом Гебрејезус нагласио је да одлука да се укине највиши ниво узбуне не значи да је опасност прошла. Напомиње да би ванредна здравствена ситуација могла бити враћена на снагу ако се ситуација промени.

"Најгора ствар коју било која земља сада може да уради јесте да искористи ову вест као разлог да спусти гард, да демонтира системе које је изградила или да пошаље поруку грађанима да ковид 19 није разлог за бригу", истакао је Тедрос.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се