Министарство донирало 3.000 маски особама са инвалидитетом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирало је Националној организацији особа са инвалидитетом Србије 3.000 заштитних маски.

Маске су уручили министар Зоран Ђорђевић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

Заштитне маске ће бити прослеђене савезима широм Србије, а министар Ђорђевић је изразио уверење да ће додатно заштитити чланове те организације од ковида 19 и омогућити им безбедан рад.

Током састанка са делегацијом Националне организације особа са инвалидитетом Србије, тема је била и унапређење положаја особа са инвалидитетом, навео је министар Ђорђевић.

"С обзиром на то да је у плану израда новог Закона о социјалној заштити, а у жељи да побољшамо положај особа са инвалидитетом, договор је да у изради новог закона учествује и представник Националне организације особа са инвалидитетом Србије", истакао је министар.

Kако се наводи у саопштењу Министарства, Ђорђевић је додао да ће и у будуће ресорно Министарство наставити са пружањем подршке организацији.

Према његовим речима ово министарство је у условима ванредних околности бринуло о свим грађанима подједнако те да је покренуло и Вибер канал "Министарство рада - ОСИ", како би свакодневно било у комуникацији са савезима и удружењима особа са инвалидитетом, благовремено их информишући о свим актуелним дешавањима и битним информацијама из надлежности ресорног Министарства.

Друга донација по реду од увођења ванредног стања

Извршна директорка НООИС-а Иванка Јовановић истакла је да је ово друга донација по реду од увођења ванредног стања и изразила захвалност на несебичној подршци коју пружа ресорно Министарство.

"Ова донација је веома значајна за наше чланове у условима епидемије и суочавања са могућностима заразе јер су особе са инвалидитетом, нажалост, и даље једна од најугроженијих група када је у питању вирус ковид 19", објаснила је извршна директорка.

Уручењу 3.000 заштитних маски присуствовао је и председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и потпредседник НООИС-а Михаило Пајевић.

Национална организација особа са инвалидитетом Србије НООИС основана је 22. јула 2007. године као "кровна" организација инвалидског покрета у Србији, заступа заједничке интересе и потребе свих особа са инвалидитетом и говори у име око 800.000 особа са инвалидитетом и/или њихових правних заступника.

 

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару