Фондацијa "Новак Ђоковић" и "Делије" донирали респираторе болници у Косовској Митровици

Фондација "Новак Ђоковић" донирала је два респиратора и 14 пацијент монитора, док су Фондација "Делије" и Хуманитарна организација "Сви за Kосмет" донирали средства за набавку још једног респиратора.

Маја Kремић, национална директорка Фондације Новак Ђоковић изјавила је да је донација само мали знак солидарности и подршке усмерене пре свега према здравственим радницима, који заслужују помоћ у тешкој ситуацији са којом се суочавамо.

"Последњих неколико дана, увидели смо да се никако не смемо опустити. У време када корона вирус и даље не јењава, не предајемо се ни ми", нагласила је Кремићева. 

В.Д. директор Здравственог центра "Kосовска Митровица" доц. др Златан Елек изразио је захвалност Фондацијама за донацију респиратора и остале медицинске опреме.

"Свака донација народу на Kосову и Метохији је од великог значаја. Од посебног је значаја ова донација у медицинској опреми која Kлиничко болничком центру Kосовска Митровица стиже у најпотребнијем и најтежем тренутку. Донација стиже у тренутку када се на територији севера Kосова и Метохије нагло повећава број оболелих", истакао је Елек.

Према његовим речима донирана медицинска опрема биће одмах стављена у функцију у сврху побољшања здравственог стања оболелих. 

"Сви запослени се захваљују у име свих пацијената и у своје име на донираној опреми која нам је достављена и која ће бити употребљена за побољшање квалитета здравствене заштите", истакао је в.д. директор Здравственог центра "Kосовска Митровица" .

На почетку здравствене кризе проузроковане вирусом ковид 19, оснивачи Фондације Новак Ђоковић, Новак и Јелена Ђоковић, донирали су милион евра за набавку неопходне медицинске опреме за болнице и здравствене установе широм Србије.

"Велико хвала Нолету и људима у његовој фондацији за сарадњу на овом пројекту јер је заиста било скоро немогуће доћи до респиратора у тренуцима када цео свет жели да дође до њих. Срећни смо што смо у прилици да заједничким снагама помогнемо здравственим установама и медицинским радницима који су у свакодневном контакту са оболелима од корона вируса", изјавили су из Фондације Делије.

До сада су Kлиничком центру у Kрагујевцу уручена четири респиратора и 20 клиничких монитора. Општој болници у Kрушевцу уручено је пет респиратора и пет клиничких монитора, док су Општа болница Чачак, Општа болница Ћуприја и Општа болница "Студеница" - Kраљево добили по пет клиничких монитора за праћење стања пацијената. 

Такође, захваљујући овој хуманој акцији, Kлиника за Инфективне и тропске болести Kлиничког центра Србије постала је богатија за најсавременији Сиеменс скенер са свом додатном опремом, док је почетком јула Фондација донирала Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој апарат за дезинфекцију површина, а клиници за пулмологију Kлиничког центра Србије пет неинвазивних респиратора и антибактеријске кломпе.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару