"Бамби" донирао више од 30 милиона динара у борби против коронавируса

Kомпанија "Бамби" је од почетка кризе изазване епидемијом корона вируса у Србији донирала преко 30 милиона динара за више од 30 установа, организација и градова који су најтеже погођени вирусом, наводи се у саопштењу компаније.

Додаје се да је самог почетка кризе компанија "Бамби" настојала да пружи подршку здравственим центрима који су на првој линији борбе са коронавирусом, а само у току овог месеца, значајном донацијом у неопходној медицинској опреми, помогнути су Инфективна клиника у Београду, Геронтолошки центар Бежанијска коса, Kлинички центар Kрагујевац, Општа болница у Ужицу, Општа болница Врање, као и болнице у Шапцу и Сурдулици.

Како се наводи, "Бамби" је раније медицинском опремом помогао и болницу у Пожаревцу, а додаје се како је током ванредног стања "Бамби" донирао своје производе и здравственим радницима у свим већим здравственим центрима.

"Наши потрошачи су годинама уз 'Бамби' и посебно наш бренд 'Плазма', за коју смо готово сви сентиментално везани и која је одавно постала омиљени производ и изван граница Србије. Управо зато смо и ми, као део заједнице, имали велику жељу и потребу да пружимо подршку и првенствено помогнемо свим храбрим здравственим радницима у овој тешкој борби против епидемије. У првој фази кризе покренули смо пројекат 'Велика дела настају код куће' и инспирисани управо потрошачима донирали производе, заштитну опрему и средства за наше здравствене раднике и бројне институције широм Србије. Kако је ситуација у земљи и даље веома озбиљна, одлучили смо да помогнемо донирањем медицинске опреме установама у неколико градова," изјавио је Драган Стајковић, генерални директор компаније "Бамби".

У саопштењу се истиче да се компанија "Бамби", откако је коронавирус захватио и Србију, на бројне начине трудила да помогне свим грађанима у овим тешким данима, а посебно онима који се свакодневно боре са невидљивим непријатељем. Међу њима су и радници у трговинским радњама, тихи хероји ове борбе, којима је компанија "Бамби" поделила преко 12.000 пакета.

"Желимо да још једном позовемо све наше грађане, колеге, пријатеље и њихове породице да поштују прописане мере заштите, јер једино на тај начин бринемо о сопственом и о здрављу наших породица," поручио је Драган Стајковић, генерални директор компаније Бамби.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару