Фондација "Новак Ђоковић" и компанија "Хенкел" донирали" респираторе и мониторе болници у Крушевцу

Компанија "Хенкел Србија" и Фондација "Новак Ђоковић" уручили су Општој болници у Крушевцу пет респиратора и пет клиничких монитора, који ће бити од великог значаја за све пацијенте ове установе којима су они неопходни у лечењу, како у тренутној ситуацији изазваној вирусом корона, тако и убудуће.

"Донација монитора и респиратора значи више шансе за спасавање живота људи, више стабилности за наш здравствени систем и велику подршку здравственим радницима, што је поред адекватног збрињавања болесника, наш највиши циљ. Захвални смо Фондацији Новак Ђоковић и Хенкел Србија, што су разумели потребе наше установе и на тај начин допринели унапређењу квалитета заштите болесника", изјавила је В.Д. Директора Опште болнице Крушевац Весна Стевић-Гајић, спец. опште медицине.

Емина Потрић, менаџер за прикупљање донација Фондације "Новак Ђоковић" рекла је да јој је драго што могу да помогну у сузбијању пандемије коронавируса донацијом и допремањем медицинске опреме здравственим установама широм Србије.

"Набавку пет најквалитетнијих респиратора и пет клиничких монитора Општој болници у Крушевцу, обезбедили смо заједничким деловањем са компанијом Хенкел, што је наставак дугогодишње сарадње Фондације Новак Ђоковић и Хенкела у решавању проблема од јавног значаја. Тим Фондације Новак Ђоковић осећа дужност да, колико може, помогне онима којима је помоћ најпотребнија, јер су солидарност и одговорност у овим данима најважнији", истакла је Емина Потрић.

"Као одговорна компанија која брине о заједници у којој послује и свим њеним члановима, захвални смо нашем партнеру Фондацији Новак Ђоковић са којим делимо исте вредности као што је пружање помоћи када је најпотребније, што су нам помогли и омогућили набавку пет респиратора. Донацијом пет најквалитетнијих респиратора Општој болници у Крушевцу желели смо да помогнемо овој здравственој установи у лечењу пацијената, али и да медицинским радницима, нашим херојима, пружимо подршку у борби против коронавируса. Верујемо да ће ова опрема допринети у лечењу пацијената и након завршетка епидемије", нагласио је Душан Антонијевић, директор фабрике "Хенкел" у Крушевцу.

Са жељом да пруже подршку када је најпотребније, и Фондација "Новак Ђоковић" и компанија "Хенкел" су од почетка пружили несебичну помоћ у борби против ловид-19. Оснивачи Фондације, Јелена и Новак Ђоковић донирали су милион евра за набавку неопходне медицинске опреме за наше болнице и здравствене установе, како би се олакшали напори лекара и здравствених радника који се боре против ковид-19, док је компанија "Хенкел Србија" у оквиру Хенкеловог глобалног програма солидарности, донирала производе у вредности већој од 385.000 евра организацијама Црвеног крста у Крушевцу и у Београду, као и Дому здравља у Инђији.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару