Чланице Немачко-српске привредне коморе донирале више од милион евра за борбу против пандемије

У циљу пружања подршке институцијама и здравственим радницима у Србији у борби против пандемије Ковида-19, компаније – чланице Немачко-српске привредне коморе (АХK Србије) током претходних недеља донирале су помоћ укупне вредности 1.087.000 евра.

Реч је о помоћи у виду конкретне медицинске опреме и финансијских средстава за њену набавку, донираној роби и прехрамбеним/хигијенским пакетима, али и о уступању услуга фирми у хуманитарне сврхе (попут превоза и дистрибуције).

Председник АХK Србије и генерални директор „Хемофарма“ др Роналд Зелигер истакао је да је Немачка била и остала поуздан партнер Србији, као и да ће ангажман немачких инвеститора наставити да доприноси економској одрживости Србије и у тешким временима.

"Немачки инвеститори присутни су у Србији пуне две деценије, а тренутно овде послује близу четири стотине немачких компанија са више од 60.000 запослених. То је јасан показатељ да је Немачка један од најважнијих и најпоузданијих привредних партнера Србије, а тако ће бити и убудуће. Чак и у овим изазовним тренуцима када су читав свет и глобална економија већ погођени ефектима пандемије, веома је важно да останемо људи и да свако од нас, онолико колико може, помогне институције и здравствене раднике у борби против корона вируса. Донације компанија су наш начин да покажемо да је Немачка не само важан привредни партнер Србији, већ пре свега пријатељ", нагласио је председник АХK Србије.

Kомпаније-чланице АХK Србије које су до сада донирале помоћ су: "Генерали" Осигурање Србија, "Хемофарм" А.Д., "Хенкел" Србија, "Инмолд", "Kлет" издавачка кућа д.о.о., "Лидл" Србија, "Меssеr" Техногас, "Мirax" Аграр, "Нелт" Група, Перић Транс компанија, Стим-Импорт Лозница, "Трансфера" д.о.о., "ZG Lighting" СРБ д.о.о (Зумтобел Груп) и многи други.

Немачко-српска привредна комора (АХK Србија) припада систему немачких спољнотрговинских и индустријских комора, са 140 канцеларија у 92 земље широм света. Са преко 350 компанија чланова, АХK Србија представља највећу билатералну привредну комору у Србији.

Информације о појединачним донацијама чланова АХK Србије налазе се на сајту Kоморе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару