Читај ми!

Александар Јовановић Ћута: Београдски избори нерегуларни, приоритет конституисање власти

Представник Еколошког устанка и изборне коалиције "Морамо" Александар Јовановић Ћута истиче да београдски избори нису регуларни, јер сматра да је немогуће да од стотина уложених жалби и приговора на изборе у Београду, ГИК усвоји само четири.

Александар Јовановић Ћута наводи да изборни процес још није готов, а да се већ разговара о расписивању нових избора, као и да то говоре људи који нису законом овлашћени да одлучују о томе, Драган Ђилас и Александар Вучић.

"То што се десило након избора је све само не оно за шта су људи који су хтели промене у овој земљи гласали. На томе је одговорност највеће опозиционе групације", рекао је Јовановић за Танјуг.

Истакао је да није сигуран да су сви гласови пребројани.

"Треба закон да испоштујемо, да се конституише та градска власт, ако је могуће. Да видимо како ту стоје ствари, да се поштује закон, а не да било ко договара са било ким некакве нове изборе, а ови још нису ни готови", рекао је он.

Говорећи о односима у опозицији и шанси да се они нормализују, Јовановић је рекао да, ако се мисли на групацију око Драгана Ђиласа, за то треба њих питати.

"Што се тиче коалиције којој ја припадам Отворена грађанска платформа Акција и Не давимо Београд и Еколошки устанак, ми без проблема функционишемо", рекао је он.

Додао је да су они потпуно нова групација у политици, која је дошла из активизма.

"Што се тиче нас, ми стојимо као што смо и до сада стојали. Знамо тачно шта ћемо даље радити. Од нас не зависи како ће се формирати ова власт у Београду, а не би требало да зависи ни од Вучића ни од Ђиласа, дакле дајте да се поштује закон", поручио је Александар Јовановић Ћута.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво