Читај ми!

Вучић: За болницу у Суботици 41 милион евра, за градски стадион 30 милиона

Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је на предизборном скупу у Суботици нове инвестиције, међу којима су реконструкција и изградња опште болнице у том граду за шта ће бити уложен 41 милион евра и изградња градског стадиона који ће коштати 30 милиона евра.

Навео је да ће градски стадион бити по најбољим, УЕФА стандардима и додао да ће бити уложено још пет милиона евра у суботичко народно позориште како би у потпуности било завршено.

Вучић је рекао да ће у најкраћем могућем року бити завршена пруга Суботица-Сегедин.

"Још само да уредимо да не буде посебних или дугих пасошких контрола да не бисмо губили време на граници", рекао је Вучић и додао да је о томе недавно разговарао са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Kада је реч о решавању проблема канализације, навео је да се 110 километара канализационе мреже гради у Суботици.

"Два постројења за пречишћење отпадних вода у Бајмоку и Чантавиру. То су ствари које суштински вмењају живот грађана, које дају огромну вредност свима који живе у Суботици. Kада имате канализацију, добру воду, пречистаче отпадних вода и све ово о чему сам говорио онда вредност квадрата стамбеног простора, али и у селима која ће имати канализацију драстично скаче и онда можемо да се поредимо са богатијим и мађарским и аустријским и словеначним и немачким селима и градовима ", рекао је Вучић.

Навео је да ће изградњом пруге Нови Сад - Суботица, а затим пруге Суботица - Будимпеша, Суботица возом бити на сат и по до Будимпеште, а на сат и 15 минута до Београда.

"Све ово не говорим због избора јер много више и много важнијих ствари, иако су и ово важне ствари, нас чека после, а то је наставимо да градимо нашу земљу, да доводимо фабрике. Много тога имамо да урадимо, али морамо да чувамо мир и стабилност", поручио је Вучић.

Осврнуо се на рат у Украјини и рекао да данас долазе повољније вести из Истанбула и да је пала цена нафте и гаса чим је наговештено да постоји напредак у преговорима Русије и Украјине.

Вучић је рекао да ће јавност у наредна три месеца изненадити са најбољим вестима у Србији, а тичу се инвеститора.

"То су таква имена светске аутомобилске индустрије да ме страх и да помислим. Ако то буде, мислим да смо све своје проблеме за будућност решили", рекао је Вучић.

Навео је да током ове кампање ниједну ружну реч није рекао о својим противницима.

"Нисмо рекли ниједну ружну реч о својим протвиницима, желео сам лично да таква кампања буде и пресрећан сам када видим колико хиљада вас жели да слуша, а да не чује ниједну псовку нити грубу реч о другима. То смо оставили нашим противницима", рекао је Вучић.

Лидер СНС позвао је грађане да изађу на изборе 3. априла и поручио:

"Да изађемо и победимо. Бићу тужан ако не добијемо 60 одсто у првом кругу, да их победимо убедљивије него икада. Нека живи српско мађарско пријатељство", поручио је Вучић.

Мировић: Србија се развија као никада до сада у последњих 30 година

Члан Председништва СНС Игор Мировић изјавио је да се Србија развија као никада до сада у последњих 30 година и додао да грађане који су се окупили на данашњем скупу објединује исти сан и исти план.

"Окупили смо се овде јер нас повезује исти план, исти сан који сањамо и живимо неколико година уназад - сан и јава о успешној Србији и јакој економији која, уз нашу заједничку вољу и труд, јача и развија се као никада до сада у последњих 30 година", рекао је Мировић.

Мировић је подсетио на Вучићеву биографију и рекао да "он може да стоји раме уз раме са највећим лидерима света".

Истакао је да Вучић предводи Србију која има чиме да се похвали и додао да дела говоре и распаљују веру, наду и јасан план и сан са председником који је, како је истакао, способан да поведе грађане даље у будућност.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару