Читај ми!

Стефановић: Повратак наших људи из иностранства примарни задатак

Повратак наших људи из иностранства биће наш примарни задатак, поручио је Борко Стефановић на предизборној конвенцији коалиције "Уједињени за победу Србије" у Чачку. Са конвенције поручено и да ће, уместо странаца, у Србији градити српске компаније.

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић је, на свечаној конвенцији листе "Мариника Тепић - Уједињени за победу Србије" у Чачку, поручио да ће направити министарство за повратак, саопштено је из те коалиције.

Уз подстицаје и подршку нашим људима у иностранству показаћемо да ће им Србија бити кућа заувек, а њихов повратак бити наш примарни задатак, рекао је Стефановић.

Додао је и да Србија 3. априла "гласа и за то да наша младост више не одлази одавде у потрази за достојанством и животом".

"Гласамо 3. априла и за то да млади не буду никаква страначка пешадија, већ будућност без уцена и понижавања и бесплатно студирање и подршку за први стан. Ваш глас је пресудан јер тим гласом одређујете и каква ће бити ваша кућа и дом ваших родитеља", рекао је Стефановић и додао да "20 минута гласања јесте четири године доброг и сигурног живота Србије".

Потпредседник Народне странке и трећи на листи "Уједињени за победу Србије" Мирослав Алексић рекао је да ће по промени власти бити установљен "грађевински патриотизам".

Како је саопштено, то значи да ће "у Србији градити српске грађевинске компаније и српски радници уместо странаца који данас граде широм наше земље".

"Странци узимају профит, а наш народ из свог џепа плаћа њихове раднике, док наши квалификовани радници одлазе у иностранство да би прехранили своје породице. Поред тога што је режим Александра Вучића и СНС-а странцима дао наше злато, бакар и сва рудна богатства, као и шуме, реке, воду и најплоднију земљу, дао им је и највеће грађевинске инфраструктурне послове", рекао је Алексић.

Додао је да "данас у Чачку има више од 1.000 Кинеза, Азербејџанаца и Турака".

"У Србији морају да раде и граде српски радници да не би бежали у иностранство да раде исте послове", закључио је Алексић.

Испред Демократске странке присутнима се обратио Срђан Миливојевић који је позвао грађане да 3. априла "скину", како каже, "напредни јарам срамоте и понижења".

"Да се сетимо да смо потомци Лазара Мутапа, Јована Курсуле, Танаска Рајића, да смо Степини и Мишићеви, а не поданици Ане Брнабић и Александра Вулина... ", навео је Миливојевић.

"Позивам вас да се 3. априла сетите јуришне команде Чачанина Мајора Драгутина Гавриловића - Војници јунаци Врховна команда је избрисала наш пук из бројног стања живих. Ја вас позивам да се 3. априла гласањем за генерала Поноша и листу број 5 вратимо у бројно стање живих у строј васкрслих који ће уздићи Србију из ове каљуге ослободити нас напредног зла", изјавио је Миливојевић.

Синиша Ковачевић је рекао да се "први дан после ослобођења мора догодити редефиниција свих медија у Србији".

"Узмимо властите животе у властите руке и 3. априла променимо ствари оловком, иначе ћемо остатак живота провести у осећању стида", рекао је Ковачевић.

Навео је да је живот оптерећен страхом "као живот са особом коју не волите и као живот са послом који не волите", и додао да је "држава без слободе, тамница".

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару