Читај ми!

Пребројавање локалних мандата

У неколико општина у Србији већ је познат састав локалног парламента, на неким местима гласови се још пребројавају и сабирају, а у неколико изборних јединица ће, због различитих активности гласање бити поновљено. У Медвеђи тек почиње предизборна кампања, јер су данас расписани избори за 24. јун.

Ниш - Дан пошто је Градска изборна комисија у Нишу поништила изборе на 17 бирачких места, огласили су се градски одбори СНС-а и Нове Србије. Они тврде да су забележене неправилности на много више бирачких места и за градске и за локалне парламенте па ће зато тражити поновно пребројавање гласачких листића за локалне изборе.

Зоран Перишић, председник градског одбора СНС-а у Нишу рекао је да није битно ко ће победити на поновљеним изборима, без обзира на то што је реч о више од 30.000 људи, чији гласови могу променити изборни резултат, али "да је страшно што је пољуљана демократија". Он је рекао да ће СНС тражити поновно пребојавање гласова на локалним изборима и да ће све што је речено на конференцији за новинаре,предочити и Управном суду.

Бујановац. Према подацима Општинске изборне комисије, највише гласова на локалним изборима у Бујановцу освојила је Демократска партија Нагипа Арифија. Та партија  имаће у Скупштини Бујановца 12 одборника,  Партија за демократско деловање - 9, Покрет за демократски прогрес Јонуз Муслиу - 6,  Група грађана Стојанча Арсић - 5, коалиција "Избор за бољи Бујановац" око Демократске странке - 4, Демократска унија Албанаца Мејди Зећири -3,  СНС Томислав Николић - 2 одборника. Општинска изборна комисија одбила је свих пет уложених приговора као неосноване.

Медвеђа - Председница скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић расписала је локалне изборе у Медвеђи за 24. јун. Ова одлука изашла је данас у Службеном гласнику републике Србије тако да од данас у Медвеђи почињу да теку рокови за све изборне радње чиме је практично разрешена криза у овој општини настала одлукама Управног суда Србије.

Овим поводом званичним саопштењем огласила се Српска напредна странка која је изразила незадовољство и најавила протесте јер ће на изборима 24. јуна имати право да учествује оспоравана изборна листа Горња Јабланица Слободан Драшковић.

Пирот - Општинска изборна комисија у Пироту поништила локалне изборе на једном бирачком месту, у насељу Прчевац и у селу Дојкинци.

Куршумлија - У недељу се понављају избори на пет места у Куршумлији.

Ужице - Градска изборна комисија прогласила коначне резултате локалних избора. Према званичним подацима Градске изборне комисије у Ужицу, коалиција окупљена око Демократске странке, од 68 места у Градској скупштини имаће 21 мандат, што је седам мање у односу на прошле изборе, СНС 16 одборника, коалиција око СПС-а 11, УРС и ДСС по 7, а Преокрет четири.

Преговори о скупштинској већини се тек очекују, а за сада, једино ДСС, већ трећи пут, осваја скупштинску већину у Чајетини, а СРС, која је забележила највећи пад у Србији, у Бајиној Башти је освојила највише мандата за локалну скупштину - 11.

У другим општинама ужичког краја, осим у Пријепољу, остаје да, углавном, Демократе и Напредњаци траже партнере за формирање локалне власти.

Шабац - Због утврђених неправилности на локалним изборима у општини Владмирци, гласање ће бити поновљено на бирачким местима Власаница, Јаловик и Крнић.

Крупањ - На три изборна места у Крупњу поништени избори за Скупштину општине, због пропуста и неправилности у изборном процесу.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару