Читај ми!

ЛДП: Не одлагати реформе у пољопривреди

Држава се непоштено и немарно односи према пољопривредницима, покушавајући да профитира на популизму, рекао Чедомир Јовановић. Он се заложио и за уставне реформе за другачију аутономију Војводине у Србији.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да се више не могу одлагати реформе у пољопривреди и да се држава непоштено и немарно односи према пољопривредницима.

"Влада је варала на субвенцијама у пољопривреди, одлагала њихову исплату, а у нову годину је ушла без икаквог плана, опет покушавајући да профитира на популизму и идеји да просечни пољопривредни посед у Србији заувек остане три хектара. Садашња политика, посебно у пољопривреди, дошла је до зида и то је очигледно и у кампањи", рекао је Јовановић, саопштио је ЛДП.

Незадовољство пољопривредника и њихове најаве да ће протестовати логична последица непоштеног и немарног односа државе према њима, оценио је он.

"Нека лидери странака изађу из спотова снимљених на њивама и пластеницима, нека се извуку испод тог стакленог звона које су себи подигли, и видеће да овако више не може, да се сталним одлагањем и крпљењем из ионако бедног буџета више не могу одлагати неопходне реформе", додао је Јовановић.

Према његовим речима, влада кажњава аграр уместо да награђује оне који улажу и модернизују производњу.

"Људи се више не могу лагати. Пољопривредници немају привилегије које држава даје својом омиљеним јавним предузећима, губиташима којима је омогућено да никоме ништа не плаћају, да им кредите сервисира буџет, а да многи од њих чак ни својим радницима не уплаћују доприносе, ни држави порезе", рекао је Јовановић.

Нема модерне Србије без другачије Војводине 

Лидер Либерално демократске партије оценио је на предизборном скупу у Новој Црњи да модернизације Србије нема без другачије улоге Војводине, а заложио се и за уставне реформе које ће потпуно афирмисати аутономију северне покрајине.

"То значи стварање модерне Србије, формулисање врло јасног модела аутономије који ће почивати на извршној, судској и законодавној власти. Само тако можемо најефикасније одговорити на проблеме људи који живе у Војводини и афирмисати њихове потенцијале", рекао је Јовановић, а преноси се у саопштењу ЛДП-а.

Председник ЛДП-а поручио је да би један од кључних послова пред Србијом требало да буде уставна реформа земље.

"Циљ је модернизација Србије и у оквиру те модерне Србије потпуно афирмисање концепта аутономије Војводине са извршном, судском и законодавном влашћу које су неопходне за њено нормално функционисање и развој", рекао је Јовановић и додао да се "не може побећи под пластеник, под хаубу неког Фијата, пред проблемима Војводине који су тако озбиљни".

Он је навео да власт више не може да сакрије ефекте лоше организоване државе, који су резултат амбиције политичара да прикрију своју неспособност и побегну.

"Очекујемо од најодговорнијих политичара у земљи, (Бориса) Тадића и (Томислава) Николића, као и свих других који се појављују као носиоци листа у кампањи, да говоре истину о проблемима који су најзначајнији. Решење је разговор с људима, договор око посла који мора да се уради, модернизација земље", поручио је председник ЛДП-а.

Он је лидерима Демократске странке и напредњака, Тадићу и Николићу поручио и да треба да "промене свој приступ у овој кампањи и да уместо сукоба и међусобних ратова који нам нуде, покажу једну нову врсту спремности које међу њима до сада није било".

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару