Читај ми!

ДС: Бољи дани за пољопривреду

Ове године из буџета ће за подстицање пољопривредне производње бити издвојено 22 милијарде динара, рекао потпредседник ДС-а Душан Петровић. Пољопривредни произвођачи имаће право на субвенције, подстицање извоза, а биће и гарантоване стабилне цене уља и шећера, истакао Петровић.

Потпредседник Демократске странке Душан Петровић рекао је да долазе бољи дани за српску пољопривреду и да ће ове године за разне облике подстицања пољопривредне производње из буџета бити издвојено 22 милијарде динара, што је за 20 одсто више него лане.

"У Србији данас има око 450.000 пољопривредних газдинстава од којих је прошле године субвенције користило њих око 82.000", рекао је Петровић у селу Грабовица код Горњег Милановца где је посетио домаћинство Славка Ђоковића.

Петровић је додао да је до сада 200.000 домаћинстава већ узело бонове за регресирано гориво.

"Свако ко од пољопривредних произвођача буде желео имаће право на разне субвенције, подстицање извоза, а биће и гарантоване стабилне цене уља и шећера", рекао је Петровић пољопривредницима из тог места.

Потпредседник ДС-а је такође навео да ће кредити који буду обезбеђивани имати фиксне камате, а рок отплате од три године.

На питање домаћина шта да ради са пола тоне кромпира који није продао, Петровић је рекао да ових дана очекује добре вести из ЕУ где за сада не можемо да извозимо наш кромпир, али да се нада да ће то ускоро бити могуће.

Петровић је нагласио да ће пољопривредна домаћинства имати подстицаје и моћи да користисте субвенције државе без обзира да ли измирују друге обавезе, као што је допринос за пензионо осигурање.

Омладина ДС-а у Великој Плани

Караван омладине Демократске странке посетио је данас Велику Плану где су представници те странке разговарали са грађанима о њиховим проблемима, идејама за будућност тог места, као и омладинској политици за коју се та странка залаже.

Председник Демократске омладине Балша Божовић рекао је Танјугу да је Велика Плана прва на листи места коју ће караван обићи у преизборној кампањи и да на грађане и младе који живе у том месту демократе гледају као на своје природно бирачко тело.

"Демократска странка вуче своје корене из Велике Плане, још између два рата, тако да смо, слободно могу да кажем, дошли на домаћи терен", рекао је Божовић.

Представници подмлатка ДС са младима су разговарали о шансама које отвара добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ - квалитетно школовање, добар посао и могућност да сутра безбрижно формирају своје породице.

Божовић је охрабрио младе људе у Србији да изађу на изборе 6. маја јер, како је рекао, уколико они сами не направе избор неко други ће то учини уместо њих.

"На младима остаје да одлуче да ли ће изабрати бољи живот 6. маја. Они држе оловку и цртају Србију у наредне четири године. Све зависи од њих и ми охрабрујемо да на бирачким листићима заокруже број један", рекао је Божовић.

Караван ДС посетиће и Смедеренску Паланку, где ће у присуству потпредседнице странке Јелене Триван одржати трибину.

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару