Читај ми!

ЛДП: Договором до модерне Србије

Србија може да постане ефикасна, правдена и модерна држава једино уколико се постигне договор свих најважнијих политичких фактора у земљи, рекао Чедомир Јовановић у Смедереву.

Лидер Покрета Преокрет и Либерално'демократске партије Чедомир Јовановић рекао је у Смедереву да Србија може да постане ефикасна, правдена и модерна држава једино уколико се постигне договор свих најважнијих политичких фактора у земљи, а пре свега лидера ДС-а Бориса Тадића и СНС-а Томислава Николића око истине коју пропагира тај покрет.

"Једино прихватљиво решење је наш међусобни договор и ред је да о том договору проговоре и други политичари. Тражим од њих да подигну поглед од свог носа, а прво од Тадића и Николића јер се представљау као најјачи па су ваљда и најодоговнији", поручио је Јовановић.

Он је у Смедереву, где је обишао раднике "Желвоза" који од 6. марта штрајкују у Скупштини града, одржао предизборни скуп Покрета Преокрет.

Јовановић је рекао да је Србији потребан председник који ће грађанима понудити више од своје странке и лидер опозиције који ће бити способан да "заједно са Преокретом каже грађанима истину".

"Истина о којој ја говорим је стварање нормалне државе. То неће бити земља без проблема, али ће бити земља у којој се проблеми решавају. Неће бити земља коју води влада са решењем за сваки проблем, али не сме бити земља у којој се влада лажима", поручио је Јовановић.

Он је рекао да се у Србији сви људи данас осећају преваренима, као што је то случај са радницима Желвоза који штрајкују због обећаних а неисплаћених отпремнина и да се томе мора стати на пут.

Јовановић је својим присталицама поручио да са њима жели да се договори о путу којим ће се Србија у будућности кретати, а Тадићу и Николићу да од њих захтева да према држави буду одговорни исто колико од њених грађана очекују подршку.

Решити проблем српског села

"Велике речи су потрошене, али велики посао који су описивале те речи није урађен. Ми немамо своју земљу и дужни смо да је створимо", рекао је Јовановић.

Он је додао да ако желимо модерну земљу, морамо решити проблем српског села и позвао раднике "Желвоза" позвао да прекину штрајк.

У Србији, додао је Јовановић, постоји много Желвоза и Сартида, али решење за њих постоје.

"Ако је 'Ју-ес стил' отишао, дај да видимо кога новог можемо да доведемо. Ако онај који води 'Желвоз' не ваља, дај да доведемо новог", поручио је Јовановић, истакавши да је неопходно редефинисати процес приватизације.

ЛДП за убрзање процеса приватизације

Он је истакао да ће Србија бити економски успешна земља, а њени радници задовољни оног тренутка кад се Србијом буде управљало и у њој радило онако како се ради у успешним земљама.

"Србија ће бити економски успешна земља, а њени радници задовољни оног тренутка кад се Србијом буде управљало и кад се у Србији буде радило онако како се ради у успешним земљама. То практично значи да морамо редефинисати процес приватизације и да у наредном мандату влада мора бити много конкретнија у извођењу реформи које неоправдано стагнирају годинама", поручио је лидер ЛДП-а.

Према његовим речима, план Преокрета је врло јасан - редефинисање приватизације с амбицијом да се она убрза и доврши, а да би се то извело Србија мора постати конкурентнија.

Лидер странке "Богата Србија" Захарије Трнавчевић истакао је да је проблем Србије то што је воде људи који не схватају где се налазе њене највеће обновљиве могућности - да постане башта Европе.

"У свакој земљи има паметних и способних људи, али код нас немају овлашћења, јер их годинама уживају они који немају памети", оценио је Трнавцевић истакваши да је на грађанима да 6. маја то промене гласајући за Покрет Преокрет.

недеља, 28. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару