Читај ми!

Доктор осуђен на условну казну

Драган Станковић, доктор на Одељењу геронтологије у КБЦ "Звездара" у Београду, осуђен је на условну казну од годину дана због узимања мита.

Апелациони суд у Београду осудио је на условну казну од годину дана доктора на Одељењу геронтологије у Клиничко болничком центру "Звездара" Драгана Станковића који је тражио и примао мито од пацијената, објавио је тај суд.

Том пресудом потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду и предвиђено је да се казна затвора од годину дана неће извршити, уколико Станковић у року до четири године не изврши ново кривично дело.

Станковић је проглашен кривим зато што је од почетка јануара 2007. године до 13. марта 2007. године у КБЦ Звездара на Одељењу геронтологије, као шеф Одсека за дигестивну патологију старих, у више наврата захтевао и примао новац од породице у укупном износу од 750 евра да би на лечење примио једну пацијенткињу.

Он је од особе задужене за старање о пацијенткињи тражио да му сваке друге недеље доноси по 150 евра да би пацијенткиња могла да остане на одељењу.

У више наврата је примио укупно 600 евра да би 13. марта 2007. године последњи пут примио новац у износу од 150 евра када је и откривен, па су му радници полиције новац одузели и уз потврду вратили оштећеној.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи