Читај ми!

Стефан Карић иде у затвор

Син одбеглог бизнисмена Сретена Карића, Стефан, од 1. децембра издржаваће у Падинској скели једногодишњу казну затвора због саобраћајне несреће коју је изазвао 2005. године.

Стефан Карић (25), син одбеглог бизнисмена Сретена Карића, 1. децембра треба да се јави на одслужење једногодишње казне затвора у Казнено-поправном заводу у Падинској скели, речено је Танјугу у Првом основном суду у Београду.

Он није тражио одлагање извршења казне, иако има право на то.

Карић је прошлог децембра пресудом Апелационог суда правоснажно осуђен на годину дана затвора, јер је 2005. године "безобзирном вожњом" под дејством алкохола изазвао саобраћајну несрећу у којој је тешко повређена његова сапутница Станислава Павловић (35).

Апелациони су је том одлуком преиначио провстепену пресуду Првог основног суда којом је Карић био кажњен новчаном казном од 800.000 динара.

Потом је Први основни суд у Београду 15. јула ове године усвојио предлог Карића и дозволио му да казну служи у кућном затвору - тако што не сме напуштати просторије у којима станује, уз примену мере електронског надзора, али је и ту одлуку побио Апелациони суд и у септембру потврдио своју ранију правоснажну пресуду да Карић мора да иде у прави затвор.

Према образложењу Апелационог суда, с обзиром на последице које је претрпела Павловићева, као и на испољену безобзирност Карића која се огледа у брзини којом је управљао возилом и других околности кривичног дела, указује се да према њему не би било оправдано одобрење кућног затвора.

Син Сретена Карића, оптуженог за малверзавије са компанијом "Мобтел", осуђен је због тешког дела против безбедности саобраћаја учињеног из нехата, јер је 29. априла 2005. године, када је имао 20 година, возио ауто "БМW" брзином од 148 километара на сат, у алкохолисаном стању, ударивши у бандеру на Дедињу.

Власник аутомобила је његов рођак Бојан Карић.

Стефан Карић је 2007. године у Другом општинском суду био осуђен на годину дана затвора, али је Окружни суд 2008. ту пресуду укинуо и наложио ново суђење, које је првостепено окончано поменутим новчаним кажњавањем, а данас поново и коначно затворском казном.

Затвор у Падиској скели је отвореног типа у коме бораве осуђеници на казне до годину дана затвора, без обзира на то да ли су раније осуђивани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи