Читај ми!

Хапшења због превара са горивом

Због злоупотреба у промету бензина, полиција ухапсила четири члана криминалне групе, који су осумњичени да су извршили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја.

Полиција је, у акцији сузбијања злоупотреба у промету акцизне робе, односно бензина, ухапсила четири члана криминалне групе на основу сумње да су извршили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја, док за једним и даље трага, саопштио је МУП.

Ухапшени су Марко У. (24) из Чортановаца, возач теретног возила цистерне у привредном друштву "Даки петрол", Милован У. (29) из Београда, возач у истој фирми, Иван С. (48) из Београда, комерцијални референт у привредном друштву "МБ Гас Оил" и Ненад Т. (43) из Београда, извршни директор тог предузећа.

Како се наводи у саопштењу, кривичном пријавом биће обухваћен и Далибор Б. власник и директор привредног друштва Даки петрол, за којим се трага.

Према инфомацијама МУП-а, група је у намери прибављања противправне имовинске користи, а по претходно постигнутом договору, из Рафинерије у Панчеву 22. новембра преузела безоловни моторни бензин за потребе предузеће "МБ Гас Оил", које се бави прометом нафте и нафтних деривата и продајом на својим бензинским пумпама.

За превоз бензина "МБ Гас Оил" је ангажовало фирму Даки петрол", чији је возач Марко У, по налогу власника те фирме Далибора Б, цистерну превезао у Батајницу.

Тамо је, уз помоћ Милована У, такође возача, источио веће количине безоловног бензина, а уточио примарни бензин који има нижу цену и слабију октанску вредност, чиме је "МБ Гас Оил" оштећен за износ од 4.335.282 динара, а грађани за квалитет безина.

Акцију су спровеле Управа криминалистичке полиције и Полицијска управа за град Београд, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом из Београда, а представници тих инситуција најавили су да настављају рад на расветљавању свих незаконитости ове криминалне групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи