Читај ми!

Гашију 18 година затвора

Суд у Приштини осудио је Фахредина Гашија, егзекутора тајне службе Ослободилачке војске Косова, на 18 година, због убиства Саљија Гашија.

Егзекутор тајне службе Ослободилачке војске Косова Фахредин Гаши осуђен је на 18 година затвора због убиства Саљија Гашија, преносе приштински електронски медији.

Пресуду за кривично дело ратни злочин против цивилног становништва, донело је мешовито веће Окружног суда у Приштини, које су чинили двојица судија Еулекса и један судија са Косова.

Основа за пресуду било је сведочење Назима Блаце, који је јавно признао да је био један од егзекутора тајне службе ШИК, која је наставила да делује и након сукоба на Косову.

Фахредин Гаши је оптужен и да је у сарадњи са Назимом Блацом извршио убиство Саљија Гашија, из села Вариговце у близини Липљана, 15. јуна 1999 године.

Суђење Фахредину Гашију је прво из "случаја Блаца". Назим Блаца је заталасао косовску и ширу јавност када је признао да је био у групи извршилаца илегалне обавештајне службе Косова, под контролом Демократске партије Косова (ДПК) председника привремене владе у Приштини Хашима Тачија.

Припадници те службе су, према јавним исказима Назима Блаце, извршавали политичка убиства, углавном политичких противника Тачијеве ДПК.

Налоге за ликвидације је, како је Блаца говорио, издавао високи званичник Тачијеве партије Азем Суља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи