Читај ми!

Оптужница против Зарубице

Због сумње да су у лабораторији у Угриновцима производили синтетичку дрогу амфетамин-сулфат, Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против Милана Зарубице и још осморице припадника његова криминалне групе.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против Милана Зарубице и још осморице припадника његова криминалне групе због сумње да су у лабораторији у Угриновцима производили синтетичку дрогу амфетамин-сулфат, рекао је Танјугу тужилац Миљко Радисављевић.

Осим Зарубице, као чланови групе оптужени су и Јовица Каназир Фрка, Горан Лазовић, Слободан Гмизић Јаза, Марко Жупањац, Јован Дрча Прле, Драгана Карапешев, Јовица Дробњак и Исамедин Азизи, навео је тужилац за организовани криминал.

Радисављевић је нагласио да се они терете да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела.

Зарубица, који је 2005. осуђен на 11 година затвора и обавезу да на име противправне имовинске користи у судски буџет уплати десет милиона долара због незаконите производње амфетамина, имао је третман "слободњака" у затвору у Сремској Митровици, односно могао је да напушта затвор с времена на време.

Осим Зарубице, из затвора у Сремској Митровици "радили су" Каназир и Карапешев.

Доктор Зарубица се терети да је организовао групу која је од 2010. до хапшења у мају ове године производила амфетамин-сулфат у облику таблета и праха у илегалној лабораторији у Угриновцима, с намером да је продаје дилерима у Македонији и Црној Гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи