Ухапшени због напада на ромског младића

Три особе ухапшење због напада на ромског младића. Они се сумњиче да су јуче на аутобуској станици у Устаничкој вређали младића на националној основи, а потом га ударали у главу и тело и нанели му лаке лаке телесне повреде. Повређен и младић који је бранио нападнутог.

Београдска полиција је ухапсила три младића и одредила им полцијско задржавање због сумње да су на станици ГСП у Устаничкој улици, у аутобусу на линији број 31, напали младића ромске националности С. Н. (20) и нанели му лакше телесне повреде, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Због постојања основане сумње да су извршили кривична дела изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости и насилничко понашање ухапшени су Марко Марковић (24) и Миливоје Јевремовић (25) из Београда и Марко Ојданић (25) из Горњег Милановца, саопштио је МУП.

Осумњичени се сумњиче да су јуче у Устаничкој улици напали младића ромске националности Н.С. (20) и том приликом га најпре вређали на националној основи.

Потом су га више пута ударили у пределу главе и тела, наневши му лаке телесне повреде, a oсумњичени су, такође, нанели лаке телесне повреде и Н.В. (19), који се налазио у аутобусу и притекао у помоћ С.Н.

Марковићу, Јевремовићу и Ојданићу је одређено полицијско задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном истражном судији Вишег суда у Београду.

С. Н. се, како је Танјугу раније данас рекао председник Радне групе за побољшање безбедности града Дејан Ранђић, налази се на кућном опоравку.

"Након што је детаљним прегледом лекара у Ургентном центру утврђено да су поврде лакше природе, С.Н. је пуштен кући. Уверили смо се да се осећа боље и, како каже, једно има проблема са левим раменом", прецизирао је Ранђић, након посете С. Н. у његовом дому на Звездари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи