Читај ми!

Осуђен Лука Караџић

Лука Караџић осуђен је на две и по године затвора у Вишем суду у Крагујевцу, због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинула девојка Бранислава Ребић. Несрећа се догодила 14. јула 2005. године у селу Горња Трнава, код Тополе.

Због изазивања саобраћајне несреће, у којој је погинула Бранислава Ребић из Бање код Аранђеловца, Лука Караџић осуђен је на две и по године затвора у Вишем суду у Крагујевцу. 

Лука Караџић, брат Радована Караџића, има право да на ту одлуку уложи жалбу Апелационом суду у року од 15 дана по пријему писаног отправка пресуде.

Због вожње у пијаном стању, са 1,44 промила аклохола у крви, Караџић је проглашен кривим за несрећу на магистралном путу Крагујевац-Топола.

Несрећа се догодила 14. јула 2005. године у селу Горња Трнава код Тополе, у судару "мерцедеса" којим је управљао Караџић и "фијата" којим је управљала Бранислава Ребић.

Двадесетједногодишња девојка је том приликом задобила тешке повреде главе и у бесвесном стању пребачена је у крагујевачки Клинички центар. Преминула је после четири дана.

Током петогодишњег суђења урађена су четири вештачења која су спровели Саобраћајни факултет у Београду, Технички факултет у Новом Саду, вештаци из приватне Агенције из Чачка и Институт у Загребу.

Према вештачењу које је извршио Саобраћајни факултет у Београду, Лука Караџић је био у својој саобраћајној траци и тврдио да је Бранислава "фијатом" прешла један метар на његову страну.

Вештаци Техничког факултета у Новом Саду су рекли да су се Караџић и Бранислава Ребић сударили на средини, односно, на линији која одваја траке и да је одговорност обострана.

Вештаци које је Бранко Ребић ангажовао из приватне агенције из Чачка тврдили су да је Лука Караџић прешао 90 центиметара на страну којом се кретала Бранислава.

Прометни институт у Загребу је установио да је Караџић прешао 85 центиметара на леву страну, односно, траку којом се кретала Бранислава. Налази из Чачка и Загреба нису тражени званично од суда, али су приложени судским списима.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи