Читај ми!

Хапшење због производње пића

Четири особе, ухапшене у Смедереву, осумњичене су за нелегалну производњу 500.000 литара жестоког алкохолног пића, штетног за здравље људи, у вредности од око 100 милиона динара. Осумњичени су оштетили буџет за 50 милиона динара.

У наставку акције на сузбијању нелегалне трговине акцизним производима, на подручју Смедерева ухапшени су Милан Ђурић,  власник више трговинских радњи у Смедереву "НИД", Драгољуб Јовановић, сувласник СЗТР "Лион" из Смедерева, Марко Милошевић, власник штампарије "Мен-инг систем" и Зоран Милошевић из Велике Плане, власник штампарије "Мозаик". 

Ухапшени се сумњиче за злоупотребу службеног положаја, производњу и стављање у промет шкодљивих производа, недозвољену употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга и фалсификовање службене исправе.

Осумњичени Милан Ђурић и Драгољуб Јовановић су у периоду од 2007. године до данас на подручју Смедерева организовали и у два илегална погона неовлашћено производили и флаширали жестока пића робних марки: "Стомаклија" - произвођача "Прокупац" из Београда, "Вињак" - произвођача "Рубин" из Крушевца, "Горки лист" - произвођача "Био сад" из Суботице, као и вина "Смедеревка" и "Ждребац" - произвођача "Винопродукт Чока" из Чоке и "Лозовача" и "Шљивовица" - произвођача "Луново село" из Велике Дренове.

Сумња се да су на флашама лепили етикете и акцизне маркице које су по њиховом захтеву илегално штампали осумњичени Зоран Милошевић и Марко Милошевић у својим штампаријама у Великој Плани и Смедереву.

Приликом хапшења од осумњичених је између осталог одузето 1.884 литара етил акохола, 621.450 комада етикета и декларација за наведена жестока алкохолна пића, 15.000 комада фалсификованих акцизних маркица, 7.705 литара фалсификованог жестоког алкохолног пића наведених произвођача, 13 цистерни за складиштење алкохола и ракија разних запремина.

У сарадњи са Пољопривредном инспекцијом након извршеног узорковања и испитивања квалитета и здраствене испраности фалсификованог пића, установљено је да је наведено жестоко пиће небезбедно за здравље људи, наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичени су нелегално произвели око 500.000 литара разних врста жестоког алкохолног пића у вредности од око 100 милиона динара, а себи прибавили противправну имовинску корист од око 50 милиона динара, за колико су оштетили и буџет Србије.

Полиција је саопштила и да наставља рад на идентификацији свих лица који су од осумњичених куповали фалсификовано жестоко пиће и даље га дистрибуирали кроз своје малопродајне објекте. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи