Читај ми!

Хапшење пореских инспектора

Због примања мита, ухапшенa двојица инспектора теренске контроле Пореске управе у Новој Вароши. Кривична пријава поднета и против власника једног предузећа у том граду.

Полиција је у наставку акције на сузбијању корупције ухапсила инспекторе теренске контроле Министарства финансија, Пореске управе, филијала Нова Варош, Рајка Поповића и Вучка Копитића, због основане сумње да су извршили кривично дело примања мита, злоупотребе службеног положаја и фалсификовање службене исправе, саопштио је данас МУП.

Кривичном пријавом биће обухваћен и власник и одговорно лице радње СТР "Дуња" у Сјеници и предузећа "Еур про инвест" д.о.о. Сјеница Емин Коштребић (36).

Осумњичени инспектори су од 1. јануара 2008. до 1. децембра 2009, у циљу повраћаја ПДВ-а, у више наврата за Коштребића прибављали фиктивне рачуне о наводно извршеним грађевинским радовима приликом изградње његове бензинске станице у Сјеници, у укупном износу од 38.092.206 динара.

По извршеном повраћају ПДВ-а у укупном износу од 7.290.112 динара, осумњичени Коштребић је део новца у износу од 3.500.000 динара у више наврата давао Поповићу, а део новца у износу од 240.000 динара дао је осумњиченом Копитићу.

Сумња се да су на тај начин осумњичени себи прибавили имовинску корист у укупном износу од 7.290.112 динара, а на штету буџета Србије.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени истражном судији Вишег суда у Ужицу, који је после саслушања Поповићу и Копитићу одредио притвор до 30 дана.

Хапшење су обавили припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Управе криминалистичке полиције и ПУ Пријепоље, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Ужицу.

Припадници МУП-а Србије настављају рад на расветљавању свих незаконитости у пословању наведених предузећа, додаје се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи