Десет година за убиство навијача "Војводине"

Стеван Станковић осуђен пред Вишим судом у Новом Саду на 10 година затвора због убиства навијача "Војводине" Дејана Димитријевића. Станковић убијен 2008. године, када је дошло до туче навијача "Партизана" и "Војводине".

Виши суд у Новом Саду је, у поновљеном постуку, осудио Стевана Станковића првостепеном пресудом на 10 година затвора због убиства навијача Војводине Дејана Димитријевића.

Немања Јовановић и Драган Каћански, који су такође учествовали у тучи навијача Партизана и Војводине у Футогу априла 2008. године, осуђени су на по осам месеци, а Дејан Владушић на пола године затвора, сви за кривично дело неовлашћено ношење оружја.

Осталих 18 оптужених су ослобођени оптужбе да су учестовали у унапред организованој тучи након утакмице Патризана и Војводине у Новом Саду.

Првооптужени Станковић остаће у притвору до правоснажности пресуде, уколико нека од страна у спору не уложи жалбу Апелационом суду.

Поновљено суђење је одржано пошто је Врховни суд Србије укинуо првобитну пресуду Окружног суда у Новом Саду, који је Станковића осудио на 15 година затвора, и вратио предмет Вишем суду.

У поновљеном поступку пресудом Вишег суда казне су смањене и осталим учесницима туче на футошкој прузи, када је Димитријевић убијен хицем из ватреног оружја, док је малолетни С.Б. погођен у врат, а Милан М. је изгрижен по лицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи