Читај ми!

Богданову притвор до два месеца

Ивану Богданову, који је саслушан одмах по доласку из Италије, одређен притвор до два месеца. Против њега подигнута оптужница због кривичног дела спречавања службеног лица у вршењу дужности са насилничким понашањем.

Организатору нереда у Ђенови Ивану Богданову, који је јуче депортован из Италије, потврђен је притвор до два месеца, пошто је саслушан пред кривичним ванпретресним већем Првог основног суда у Београду, изјавила је портпаролка суда Ивана Рамић.

Рамићева је напоменула да је против Богданова подигнута оптужница због кривичног дела спречавања службеног лица у вршењу дужности са насилничким понашањем и да ће му ускоро бити заказан почетак суђења.

Богданов је одмах по слетању на аеродром "Никола Тесла" ухапшен и спроведен у Окружни затвор у Београду.

Његови браниоци Немања Говедарица и Саша Миловановић најавили су да ће уложити жалбу Апелационом суду на одлуку о одређивању притвора, јер, како наводе, не постоје законски разлози за то.

Говедарица је указао да се догађај, због ког се терети Богданов, десио пре више од пет година, да је оптужница подигнута 2007. године и да се против њега водио редован кривични поступак током ког се Богданов уредно одазивао свим позивима суда.

"Неуобичајено је да се после толико времена неком одреди притвор због опасности да ће поновити кривично дело, иако се годинама бранио са слободе, и у међувремену није извршио ново кривично дело", указао је Говедарица.

Богданов је у марту био осуђен на три године и три месеца затвора због изазивања нереда на утакмици Србија - Италија, октобра прошле године у Ђенови.

Судија Анализа Ђакалоне прихватила је захтев његовог адвоката да у замену за затворску казну он буде депортован из Италије и истовремено му изрекла забрану уласка у Италију и све земље ЕУ у наредних пет година. То, практично, значи да би он био слободан човек да му у Београду није одређен притвор због опасности да би могао да понови кривично дело.

Осим Богданова из Италије је депортован и Никола Кличковић који је, такође, спроведен у притвор у ком ће чекати правоснажност пресуде од четири месеца затвора Основног суда у Смедереву на коју је осуђен због извршења кривичног дела насиље на спортским приредбама.

Кличковић је био осуђен на затворску казну од три године, а две године и осам месеци добио је Јањић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи