Читај ми!

Ново хапшење у акцији "Шетач"

Због утаје пореза и прања новца, у наставку акције "Шетач", ухапшен Славиша Мијушковић из Београда, саопштио МУП.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала ухапсили Славишу Мијушковића (1961) из Београда, који се сумњичи за пореску утају и прање новца, саопштило Министарство унутрашњих послова.

У периоду од краја 2009. до средине 2010. године, Мијушковић, запослен у привредном друштву "Дата контрол", лажно је приказивао набавку услуга од привредних друштава, у укупном износу од око шест милиона динара, намеравајући да умањи износ пореза.

Та привредна друштва основана су и пословала под контролом организатора и чланова организоване криминалне групе који су ухапшени током 2010. године у полицијској акцији "Шетач".

На тај начин, избегнуто је обрачунавање и плаћање пореских обавеза у износу од око два милиона динара.

На основу Закона о одговорности правних лица за кривична дела поднета је кривична пријава и против правног лица "Дата контрол" из Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи