Читај ми!

Савет поздравља одлуку о Луци

Савет за борбу против корупције поздравља одлуку Вишег суда у Београду, којом се предузећу "Ворлдфин" забрањује располагање земљиштем Луке Београд у процесу по тужби Града Београда.

Одлуку Вишег суда у Београду, којом се предузећу "Ворлдфин" забрањује располагање земљиштем "Луке Београд" у процесу по тужби Града Београда поздравио је Савет за борбу против корупције.

Савет, такође, очекује и да ће та одлука опстати, јер је забрана располагања земљиштем Луке у складу са Законом о извршном поступку.

"Када поверилац учини вероватним постојање неког потраживања и када постоји опасност да остваривање тог потраживања може бити знатно отежано или осујећено, онда на предлог повериоца, суд може донети меру, којом забрањује располагање до окончања спора", наводи се у саопштењу.

Привремена мера се доноси на предлог повериоца и она је, по својој природи, хитна мера која убрзава поступак и обезбеђује повериоца да за време вођења спора, односно, до његовог окончања, не може да дође до располагања и отуђења земљишта.

Савет очекује и да ће Градско јавно правобранилаштво истрајати у том поступку и да ће предузети све мере из своје надлежности ради заштите интереса и имовине грађана.

Василић: Пријава у преткривичном поступку

"Кривична пријава Савета Владе Србије за борбу против корупције против власника "Луке Београд" и челних људи у државним институцијама које су учестовале у продаји тог предузећа је у преткривичном поступку", изјавила је чланица Савета Јелисавета Василић.

"Пријава Савета је још у фиоци тужилаштва и биће извучена кад то некоме буде одговарало", рекла је Василићева за агенцију Бета.

Василићева је истакла да се дешава да кривичне пријаве Савета за борбу против корупције буду у преткривичном поступку и пет година.

Савет је у јуну прошле године поднео кривичну пријаву против 17 особа због сумње да су незаконитим поступањем у поступку преузимања акција "Луке Београд" држави нанели штету од најмање 21 милион евра.

Пријаве су се односиле на Милана Бека и бившег министра привреде Предрага Бубала, као и одговорне људе у Агенцији за приватизацију, Акцијском фонду, Комисији за хартије од вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи