Читај ми!

Брамерц послао извештај

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц послао редован полугодишњи извештај Савету безбедности УН, потврдио његов саветник Фредерик Свинен.

Саветник главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца, Фредерик Свинен, рекао је да је редован полугодишњи извештај послат Савету безбедности Уједињених нација.

Тужилац Брамерц ће извештај представити Савету безбедности 6. јуна, у Њујорку.

Главни тужилац је у извештају оценио сарадњу Србије у потрази за преосталом двојицом бегунаца, Ратком Младићем и Гораном Хаџићем. Међутим, Свинен је одбио да о говори садржају извештаја, док документ не буде објављен у седишту УН у Њујорку.

Брамерцов саветник сугерисао је, међутим, да је Брамерц током недавне посете Београду саговорницима дао до знања шта ће у извештају написати.

Уочи те посете, Свинен је оценио да чињеница да су бегунци још на слободи остаје разлог за забринутост и да хашко тужилаштво сматра да је на властима Србије првенствена одговорност за лоцирање и хапшење бегунаца.

Од Брамерцове оцене зависиће даљи кораци у приближавању Србије Европској унији, која убрзавање те интеграције условљава хапшењем и пребацивањем у Хаг бегунаца, првенствено генерала Ратка Младића.

Холандија, која највише инсистира на тој политици условљавања, назначила је недавно да од Брамерцове оцене сарадње Београда у јунском извештају зависи и да ли ће се и када на дневном реду парламента у Хагу наћи ратификација споразума о стабилизацији и придруживању између Србије и ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи