Читај ми!

Тужилаштво се жали на пресуду

Републичко јавно тужилаштво најавило да ће хитно поднети жалбу и захтевати строже казне за нападаче на сниматеља ТВ "Б92" Бошка Бранковића. Казнама на које су осуђени не постиже се сврха кажњавања и шаље се лоша порука која охрабрује насилнике и изазива несигурност грађана Србије, сaопштило Тужилаштво.

На пресуду нападачима сниматеља телевизије РТВ Б92 Бошка Бранковића, Републичко јавно тужилаштво хитно ће поднети жалбу, саопштено из те институције.

У саопштењу Тужилаштва се истиче да ће у оквиру својих законских овлашћења учинити све да се исправи неправда учињена према Бранковићу пресудом Првог основног суда у Београду, којом је пре два дана Милан Саватовић осуђен на 10 месеци кућног затвора, а његови саучесници Стефан Милићевић и Никола Лазић на условне казне од шест месеци и четири месеца затвора.

Таквим пресудама се не постиже сврха кажњавања и шаље се лоша порука која охрабрује насилнике и изазива несигурност код грађана.

Тужилаштво оцењује да је суд показао различиту правну праксу у сличним ситуацијама, јер је нападача на лидера Нове Србије Велимира Илића осудио на две године затвора, а у овом случају је наградио хулигана који је тешко телесно повредио камермана Б92, који је само радио свој посао.

"Борићемо се да неко ко коректно ради свој посао од којег издржава породицу не може бити талац насиља", наводи се у саопштењу.

"У том смислу, уложићемо жалбу, како би заштитили основна људска права која су гарантована и Конвенцијом о људским правима, међу којима је и право на слободно информисање и извештавање", напомиње се у саопштењу.

Саватовић, Лазић и Милићевић са још неколико неидентификованих насилника напали су и пребили Бранковића који је снимао протестну шетњу у Београду, после хапшења хашког оптуженика и бившег председника РС Радована Караџића, 24. јула 2008. године.

Бранковић је од пребијања задобио прелом колена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи