Читај ми!

Детаљна истрага у "Колубари"

Подржавам све акције којима се истражују наводи о закупу механизације у "Колубари", рекао министар Оливер Дулић. Сваки криминал у држави мора да добије судски епилог, каже Дулић. Надлежним органима дате на увид десетине хиљада докумената, каже директор "Колубаре" Небојша Ћеран.

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић изјавио је да подржава све акције које државни органи предузимају да би се истражили наводи који се односе на закуп додатне механизације у рударском басену "Колубара".

"Пружам подршку државним органима да истраже у потпуности све наводе о том питању који су се појавили у медијима", рекао је Дулић, приликом обиласка басена "Колубара".

Дулић је рекао да сваки криминал који се дешава у држави мора да добије судски епилог. 

После састанка са руководством "Колубаре", Дулић је најавио одлучну акцију државе на решавању имовинско-правних питања и експропријације земљишта у Колубари, што је неопходно за проширење колубарских копова.

"Учинићемо све да у наредних неколико недеља решимо то питање", рекао је Дулић, истакавши да уколико се то не деси постоји опасност да Србија, због недовољне количине угља, већ 2013. или 2014. године од извозника постане увозник струје.

"То би државу коштало од 150 до 200 милиона евра", нагласио је Дулић и додао да је сигуран да ће држава предузети одлучне кораке да би Електропривреда Србије у будућности обезбедила довољне количине угља за производњу струје.

"У 'Колубари' ће у наредних неколико година у нове пројекте бити инвестирано око 1,4 милијарде евра", рекао је Дулић и подсетио да "Колубара" сваке године мора да произведе 30 милиона тона угља неопходних за производњу струје у Србији.

Истрага ће дати одговоре у "Колубари"

Директор рударског басена "Колубара" Небојша Ћеран изјавио је да државни органи свакодневно спроводе истражне радње у "Колубари" које се односе на закуп механизације у том басену, истакавши да су надлежним органима до сада дате на увид десетине хиљада докумената.

"Истрага ће дати одговор на питања која се односе на закуп додатне механизације у "Колубари", у претходном периоду, као и на питање да ли је било могуће закупити машине на 24 сата дневно", рекао је Ћеран приликом обиласка копа Д са министром Дулићем.

"Трошкови механизације у "Колубари" тренутно су смањени за пет пута у односу на 2008. годину, а трошкови приватне механизације мањи су за чак десет пута у односу на 2008. годину", навео је Ћеран.

"Следеће године ће трошкови закупа бити још мањи, пошто је у току поступак за набавку сопствене тешке механизације у 'Колубари'", рекао је Ћеран.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи