Идентификована лобања Цветка Симића

Лобања, која је крајем марта пронађена у загребачком насељу Јарун, део је тела Цветка Симића, потврдио је начелник криминалистичке полиције Хрватске Витомир Бјелић.

Начелник криминалистичке полиције Хрватске Витомир Бјелић потврдио је да је лобања, која је пронађена 30. марта у загребачком насељу Јарун, део тела Цветка Симића.

Бјелић је за Хрватску радио-телевизију рекао да је то утврђено вештачењем ДНК методом чије је резултате полиција синоћ добила.

Раскомадано тело Цветка Симића пронађено је 8. марта у насељу Јарун. Симићево обезглављено голо тело без ногу и руку, у води Јарунског језера нашли су веслачи клуба "Раде Кончар". Рониоци специјалне полиције су дан касније у језеру пронашли и ноге, везане канапом.

Идентификацију тела, а касније и лобање, олакшало је то што је полиција већ имала његов ДНК у архиви. 

Симић је од раније познат полицији, а последњи пут ухапшен је 2008. године у Кутини када је приведен истражном судији, јер су код њега пронађене велике количине таблета "ксанакс".

Симић је у медијима повезиван са убиствима хрватског новинара Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића.

Хрватски медији повезују случај "Пуканић" са случајем "Симић", јер постоје тврдње да је Симић био у криминалној организацији око Луке Бојовића (36), који је својевремено био повезан са "земунским кланом", а доводио се и у везу са ликвидацијом Срђана Мирановића, једног од кумова Сретена Јоцића, који је 2006. године ликвидиран у Подгорици.

Према изворима блиским истрази, Симић је био задужен и за обрачуне с непријатељима свог шефа Луке Бојовића, па је, према претпоставкама, дуго био мета супротстављених кланова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи