Сведочио Бата Живојиновић

Глумац Велимир-Бата Живојиновић рекао на суђењу "стечајној мафији" да је његов син, оптужени Миљко Живојиновић, био изложен притисцима инспектора полиције који су од њега изнудили 30.000 евра.

На суђењу групи познатој као "стечајна мафија" глумац Велимир-Бата Живојиновић посведочио је да је његов син, оптужени Миљко Живојиновић, био изложен притисцима инспектора полиције који су од њега изнудили 30.000 евра.

Живојиновић је на суђењу у Специјалном суду рекао да су полицијски инспектори 2005. године у више наврата од његовог сина, који је годину дана раније био постављен за стечајног управника предузећа "Рад", покушали да изнуде признање и лажно сведочење.

Како се изразио, афера је почела након изјава бивших руководилаца предузећа "Рад" у медијима да је његов син "неки криминалац".

Он је казао да су "двојица инспектора и двојица адвоката" више пута у Србији и једном у Црној Гори када је, како је истакао, био присутан и Велимир Марјановић из Демократске странке Србије, испитивали његовог сина и тражили од њега признање и лажно сведочење.

"Дошли су код мене у стан и саслушавали мог сина три пута у недељу дана. Трећег дана терали су га да нешто призна и тражили паре. Мој син им је дао 15.000 евра, а ја сам додао још толико", рекао је Живојиновић.

Он је казао да су исте особе његовог сина у Црној Гори бродом одвезле на пучину и тамо претњама покушале да изнуде исказ.

Суђење "стечајној мафији" почело је пре више од четири године, у јануару 2007. године.

Оптужене су 33 особе које се терете за злоупотребе у стечајним поступцима у вредности од 50 милиона евра, почињене од 2003. године до 2006. године.

Као организатори групе оптужени су бивши председник Трговинског суда у Београду Горан Кљајевић, бивши директор "Це маркета" Слободан Радуловић, који је у бекству, сувласник фирме "Екопродукт" Милинко Брашњовић, чији се брат Мико Брашњовић убио у затвору, бизнисмен Секула Пјевчевић и бивша директорка Поштанске штедионице Јелица Живурдковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи