Драма у Крагујевцу

После вишечасовних преговора, полиција привела Драгана Вушуровића који се затворио у згради у Косовској улици у Крагујевцу и претио да ће се запалити.

Драма у стамбеној згради у Косовској улици у Крагујевцу, где је Драган Вушуровић претио да ће запалити стан, који је претходно полио бензином, завршена је нешто после 17 часова.

Припадници полиције извели су Вушуровића из зграде, а новинарима је остало непознато да ли је и какав договор постигнут.

Пре него што је полиција извела Вушуровића повукли су се судски извршитељи, који су од око девет часова покушавали да иселе Вушуровића из стана, као и ватрогасци.

Вушуровић је тврдио да су четири стана и два локала у тој згради његова и да је у изградњу уложио 300.000 евра, чиме је постао суинвеститор, што инвеститор негира.

"Уложио сам 300.000 евра на почетку изградње овог објекта, колико и фирма 'Београнд' из Рашке која је накнадно наставила изградњу објекта са фирмом 'Маркос градња' из Горњег Милановца", рекао је Вушуровић и нагласио да су току судски спорови које он води против обе фирме због продаје његових станова и локала.

Вушуровић је, такође, рекао да има 17 оверених уговора у којима је наведено да он у тој згради од четири спрата на име свог уложеног новца има четири стана и два локала, а да фирме тужи, јер су продале станове другим купцима који су чак и укњижили те стамбене јединице.

Због тога је Вушуровић у изјави истакао да има примедбе на рад правосудних органа.

Марковић тврди да има уредне папире

Власник и директор фирме "Маркос градња", која је изградила стамбену зграду у Крагујевцу, у којој се Вушуровић закључао, Симо Марковић рекао је да он има уредне папире.  

"Имам судски оверена документа са фирмом 'Београнд', која је књишки власник 18 одсто имовине у згради у којој се Вушуровић закључао и која има укупно 38 станова и два локала", рекао је Марковић.

Марковић је нагласио да њега не занима договор "Београнда" и Вушуровића и да не треба "правити лакрдију од тога".

Адвокат "Маркос градње" Раденко Лазић је Танјугу потврдио да је у току спор који Вушуровић води против те фирме и "Београнда".

Према Лазићевим речима, Вушуровић је прошле године добио решење Основног суда да се усели у своје станове, али је ту одлуку поништио Виши суд.

"Предмет је враћен Основном суду који поново доноси решење да се Вушуровић усели у своје станове, али Виши суд поново поништава ту одлуку, због чега су судски извршитељи данас дошли да покушају да иселе Вушуровића", рекао је адвокат Раденко Лазић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи