Родић признао кривицу

Покретач листова "Курир" и "Глас јавности" Радисав Родић прихватио споразум о признању кривице, по којем ће бити осуђен на две године затвора и мораће да исплати 49 милиона динара оштећеној Комерцијалној банци.

Виши суд у Београду прихватио је споразум о призању кривице који је са тужилаштвом склопио покретач листова Курир и Глас јавности Радисав Родић, по којем ће у замену за признање кривице бити осуђен на две године затвора и исплатити 49 милиона динара оштећеној Комерцијалној банци.

"Све ми је јасно", кратко је рекао Родић на рочишту по споразуму о признању кривице, који је са тужилаштвом склопио 24. марта, а данас се одрекао права на суђење и права да уложи жалбу.

Родићу ће, по споразуму, бити изречена и мера забране обављана делатности у периоду од шест година, а тужилаштво је одустало од осталих оптужби против Родића.

Судија Александар Трешњев рекао је да ће, ако се Комерцијална банка не буде жалила на решење суда о прихватању споразума, рочиште на којем ће бити изречена пресуда највероватније заказати следеће недеље, а на том рочишту биће саопштена и одлука суда о предлогу одбране да Родићу буде укинут притвор.

Родић је оптужен да Комерцијалној банци није вратио кредит од 22 милиона динара.

Он је признао кривично дело продужене злоупотребе службеног положаја.

Поступак против Родића раније је раздвојен од поступка против другооптуженог Векомира Јоксимовића.

Радисав Родић, који је у притвору од хапшења, 27. октобра 2009. године, и Векомир Јоксимовић оптужени су да су коришћењем лажне документације подигли кредит од Комерцијалне банке од 22 милиона динара који нису вратили.

Полиција је у јануару 2010. године поднела допуну кривичне пријаве против Родића и још троје осумњичених да су оштетили буџет Србије и више предузећа и банака за готово милијарду динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи