Одређен притвор Кучију

Председнику општине Сува Река Бљериму Кучију одређен притвор од 30 дана, због избегавања да сведочи у случају Љимаја.

Окружни суд у Приштини одредио је притвор од 30 дана председнику општине Сува Река Бљериму Кучију, због избегавања да сведочи против бивших припадника Ослободилачке војске Косова, осумњичених за ратни злочин у селу Клечки.

Из Алијансе за будућност Косова, чији је Кучи члан, приштинским медијима је потврђено да Кучи није осумњичен за корупцију, како су претходно јавили неки медији, већ зато што је одбио да сведочи у процесу који се води против Фатмира Љимаја и осталих оптужених.

Кучи се у том предмету помиње као једна од жртава које су малтретиране у логору у селу Клечки.

Кучи је и организациони секретар АЗБК, док је током рата био у делу ОВК који је организовао премијер Косова у егзилу Бујар Букоши.

Еулекс још није потврдио привођење Кучија. Међутим, очевици су потврдили за Коху диторе да су видели Кучија како улази у Окружни суд у Приштини под полицијском пратњом.

Мисија ЕУ је 16. марта саопштила да је, у оквиру истраге ратних злочина у Клечки, на Косову ухапшено десет особа и још једна у иностранству. Имена ухапшених нису била саопштена, а оптужен је и потпредседник ДПК Фатмир Љимај, кога штити посланички имунитет.

Медији на Косову су објавили да су ухапшени директор Регионалне полиције у Призрену Неџми Краснићи, Хајдар Хоџа из Ораховца, Ук Гегај из Суве Реке, Насер Краснићи из Ораховца, као и Бесим Шурдај, Арбен Краснићи, Бехљул Лимај, Насер Шала, Сабит Шаља, Шабан Шаља и Рефки Мазреку, сви из општине Малишево.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи