Читај ми!

Вучуревић у притвору

Истражни судија у Шапцу одредио је Божидару Вучуревићу ектрадициони притвор до 18 дана, потврђено Интернет порталу РТС-а. Ратни градоначелник Требиња и један од оснивача СДС-а ухапшен на прелазу код Зворника по потерници Хрватске. У изјави за БХРТ, одмах по хапшењу, Вучуревић рекао да има чиме да се брани.

Припадници МУП-а Србије ухапсили су градоначелника Требиња и једног од оснивача Српске демократске странке Божидара Вучуревића на граничном прелазу Каракај између Зворника и Малог Зворника.

Вучуревић је саслушан у Вишем суду у Шапцу, након чега му је одређен ектрадициони притвор до 18 дана, рекао је за Интернет портал РТС-а портпарол тог суда Слободан Велисављевић. 

У изјави за БХРТ, коју је дао одмах по хапшењу, Вучуревић је рекао да има чиме да се брани.

"Добро ми је дошло да разрешимо те дубровачке ствари, тих србомрзаца, да одбацимо те инсинуације, та гнусна паковања. Имам ја чиме да се браним", рекао је Вучуревић.

Оптужница подигнута у Хрватској терети га за бомбардовање Дубровника. Вучуревић је држављанин БиХ и, како сазнаје РТС, нема српско држављанство, па тако нема ни правних препрека да почне екстрадициони поступак.

У оптужници коју је подигло дубровачко Жупанијско државно одвјетништво 2008. године, наводи се да је у септембру 1991. године, на подручју општине Требиње, наредио мобилизацију територијалне одбране и формирање јединица специјалне полиције.

Тим јединицама је, како се наводи у оптужници, "попуњавао јединице ЈНА, које су 1. октобра 1991. године с подручја Херцеговине и Црне Горе напале Републику Хрватску и до 26. октобра 1991. привремено окупирале подручје од Превлаке до Стона, а град Дубровник држале у потпуној блокади".

Вучуровић је остао упамћен по реченици: "Ако буде потребно, изградићемо лепши и старији Дубровник".

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи