Ухапшен нападач на Роме

Полиција ухапсила малолетног нападача, који је синоћ у Чачку, на прослави рођендана, ножем нанео повреде четворици Рома.

Чачанска полиција саопштила је да је ухапсила малолетног А. М. (17), из тог града, због повреда које је нанео ножем четворици младих Рома, на прослави рођендана у просторијама Удружења Рома у том граду.

Ухапшени се сумњичи да је на синоћној рођенданској прослави ножем нанео тешке телесне повреде опасне по живот Александу Николићу (18) који је током ноћи пребачен у београдски Клинички центар и оперисан, као и Милан Вучићевић (18), који је, са такође тешким телесним повредама, хоспитализован у чачанској болници, наводи се у саопштењу полиције.

Малолетни А. М. је нанео и лаке телесне повреде Горану Р. (20) и Данијелу М. (24), који су након указане лекарске помоћи у чачанској болници пуштени на кућно лечење. Чачанска полиција најавила је да ће наставити да утврђује све околности тог инцидента.

Координатор за ромска питања града Чачка Мирослав Митровић рекао је раније на конференцији за новинаре да су "троје хулигана, два младића и једна девојка", упали синоћ на рођенданску журку у просторијама Удружења Рома Чачка.

Митровић је додао да је слављеников тридесетпетогодишњи отац Небојша Николић преминуо синоћ од инфаркта, када је чуо да му је син тешко повређен.

Према речима координатора, чачански Роми последњих месеци имају великих проблема јер их често вербално вређају и нападају, нарочито у чачанском насељу Алваџиница.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи