Читај ми!

Истрага због "Јабланице"

Помоћник министра за инфраструктуру Милорад Илић пуштен да се брани са слободе, али је против њега покренута истрага због сумње да је са сарадницима оштетио предузеће "Јабланица" за више од два милиона евра.

После саслушања пред истражним судијом Вишег суда у Ваљеву, помоћник министра за инфраструктуру и енергетику Милорад Илић пуштен је око поноћи да се брани са слободе. Против Илића покренута је истрага због сумње да је са сарадницима оштетио грађевинско предузеће "Јабланица" за више од два милиона евра.

Милоју Обреновићу, бившем начелнику Колубарског округа, одређен је притвор до месец дана.

Виши суд у Ваљеву покренуо је истрагу против Илића, Обреновића и још пет особа због сумње да су извршили кривино дело злоупотреба службеног положаја у вези са приватизацијом тог предузећа.

Саслушање седам оптужених почело је у петак око осам сати, а завршено увече у 20 сати, када је тужилатво тражило да се свима одреди притвор.

Истражни судија је, међутим, није се сложио са одређивањем притвора за Милорада Илића, Милана Игњатовића и Миливоја Павковића.

После тога је кривично ванпретресно веће тог суда заседало више сати и око поноћи дефинитивно одлучило да се тој тројици не одреди притвор, већ да се у даљем току кривиног поступка бране са слободе, изјавио је Танугу Игњатовићев бранилац Немања Говедарица.

Поред Обреновића, притвор је одређен Саши Ђоковићу, Добрици Живановићу и Милки Селаковић.

Због злоупотреба у вези са приватизацијом предузећа "Јабланица" 30. марта ухапшено је седам особа.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи