Читај ми!

Марковић плаћа одштету члану Отпора

Некадашњи функционер ЈУЛ-а Иван Марковић мораће да плати 120.000 динара одштете члану Отпора из Пожаревца Небојши Соколовићу, одлучио суд у том граду.

Основни суд у Пожаревцу саопштио је да ће некадашњи функционер Југословенске левице (ЈУЛ) Иван Марковић морати да плати 120.000 динара одштете члану Отпора из Пожаревца Небојши Соколовићу.

Суд је саопштио да је пресудом Врховног касационог суда (ВКС) од 17.фебруара потврђена пресуда Општинског суда у Пожаревцу који је поступао по Соколовићевој тужби за повреду угледа и части.

Соколовић је Марковића тужио због изјаве на конференцији за новинаре ЈУЛ-а након напада Марка Милошевића на чланове Отпора 2. маја 2000. године.

Марковић је као секретар дирекције ЈУЛ-а у Пожаревцу Соколовића и друге чланове Отпора назвао "групом хулигана и деликвената", а Отпор "хитлер-југенд милитантном организацијом коју финансира Америка".

ВКС није прихватио закључак тадашњег Окружног суда који је поступајући по жалби нашао да Марковић није одговоран јер није наступао у своје лично име, већ у име организације ЈУЛ.

Соколовићев одштетни захтев износио је 10 милиона динара.

Основни суд је у саопштењу навео да је пресудом ВКС спор окончан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи