Одложено суђење Шарићу

Због техничких разлога суђење криминалној групи одбеглог Дарка Шарића одложено за 27. јун. Тужилаштво за организовани криминал предложило вођење јединственог поступка против Шарићеве групе због кријумчарења кокаина и прања новца, што би значило спајање нових суђења са онима која су већ у току.

Суђење криминалној групи одбеглог Дарка Шарића, због покушаја кријумчарења више од две и по тоне кокаина из Латинске Америке у западну Европу, одложено је за 27. јун из техничких разлога.

Суђење је одложено јер судско веће није прибавило спорне наредбе о прислушкивању припадника ове групе, за које су браниоци оптужених инсистирали да се прибаве.

Из истог разлога суђење је одложено и почетком седмице, после трочасовне жучне расправе у којој су браниоци оптужених оспоравали предлог суда да се као доказ изведу транскрипти прислушкиваних телефонских разговора Шарићеве групе, који се односе на шверц дроге у Италији.

Иначе, Тужилаштво за организовани криминал предложило је вођење јединственог поступка против Шарићеве групе због кријумчарења кокаина и прања новца, што значи да би суђења требало да буду спојена са онима која су већ у току.

Тужилац Миљко Радисављевић саопштио је да се подизањем друге оптужнице против припадника међународне организоване криминалне групе са одбеглим Шарићем на челу, у Србији воде кривични поступци због кријумчарења преко 3.500 килограма кокаина заплењеног у више акција у Италији, Бразилу и Уругвају.

Против Шарића и припадника његове групе 24. марта подигнута је нова оптужница због кријумчарења 1,1 тоне кокаина 2008. године из Бразила, док је 1. марта подигнута још једна оптужница због прања новца.

Оптужницом за кријумчарење кокаина Горан Соковић и Жељко Вујановић, означени у оптужници да су са Шарићем организатори криминалне групе, а као припадници те групе терете се браћа Марко и Милош Пандрц, сведок сарадник Радан Адамовић и Милош Цајић.

Сви они обухваћени су првобитном оптужницом подигнутом пре годину дана. Међутим, после проширења истраге, тужилаштво је поступак повело и против Николе Димитријевића, Мирка Миодраговића, Александра Миодрага и Дарка Газдића.

Другом оптужницом за прање новца оптужени су, поред Шарића, такође одбегли Зоран Ћопић, Небојша Јестровић, Андрија Крловић и Маринко Вучетић, којима се већ суди због истих кривчних дела.

Они се терете да су, од 2008. до 2009. године, учествујући у куповини и преузимању предузећа у процесу приватизације, узимању под закуп пољопривредног земљишта и других непокретности у Србији. Новац стечен продајом кокаина пласирали у легалне токове у Србији, чиме су прикривали његово незаконито порекло и стварне власнике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи