Наставак акције "Краба"

Због сумње да је оштетио Институт за онкологију и радиологију Србије за око 13 милиона динара ухапшен Дејан Драгојловић, власник предузећа "Медифарм" из Бањалуке.

У сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, полиција је ухапсила Дејана Драгојловића (38 ) из Београда, власника предузећа "Медифарм" из Бањалуке. 

Драгојловић је лишен слободе у наставку акције "Краба", а полиција га терети да је кривично дело злоупотребе службеног положаја извршио заједно са Ненадом Боројевићем, некадашњим директором Института за онкологију и радиологију Србије, који је ухапшен у претходној акцији.

Сумња се да је Драгојловић извршио кривично дело тако што је, приликом увоза система за брахитерапију, испорученог од предузећа "Медифарм" из Бањалуке, чији је он власник, Институту доставио фалсификовани рачун за обрачун царинског дуга по основу извршеног царињења на износ од око 14 милиона динара, који је платио Институт.

"Стваран износ царинских дажбина био је 1.162.228 динара, тако да су на овај начин Драгојловић и Боројевић оштетили Институт за наведени износ и прибавили противправну имовинску корист од око 13 милиона динара за предузеће 'Медифарм'", наводи се у саопштењу.

Осумњиченом Драгојловићу је одређено полицијско задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведен надлежном судији Одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи