Случај Карић: Приходи већи од имовине

Адвокати Сретена Карића тврде да су законити приходи породице Карић вишеструко већи од вредности имовине чију заплену захтева тужилаштво. Браћа Сретен и Богољуб Карић, који су у бекству, оптужени су да су оштетили "Мобтел" за више од 60 милиона евра.

Законити приходи Сретена Карића и његових сродника у последњих неколико година су за шест милиона евра виши од вредности имовине чије привремено одузимање захтева тужилаштво, рекли су њихови пуномоћници пред већем Вишег суда у Београду.

Адвокат Милорад Пањевић је прецизирао да се из уговора закључених у Русији види да су Карићи само током 1994. и 1995. године од инвестиционих послова зарадили више од 350 милиона евра и то пре оснивања компаније "Мобтел".

"Вредност имовине чије одузимање тражи тужилаштво износи свега неколико стотина хиљада евра, док се богатство породице Карић мери стотинама милиона евра", нагласио је Пањевић.

Пуномоћници Карићевих, поред Пањевића, адвокати Мирослав Ђорђевић, Владимир Цвијан и Небојша Мараш наставили су на рочишту да оспоравају захтев тужилаштва за привремено одузимање имовине Сретену Карићу и члановима његове породице, због сумње да су је стекли извршењем кривичних дела.

Сретен Карић је, заједно са братом Богољубом, оптужен за малверзације у компанији "Мобтел" и сумња се да су са сарадницима оштетили ту компанију и државу за око 60 милиона евра.

Више тужилаштво тражи да се од Сретена Карића привремено одузме неизграђено земљиште у селу Бечмен код Земуна, површине 200 ари, и 4,5 одсто удела у власништву фирме "Јунет интернешенел", укупне вредности 120.000 евра.

Такође, предлаже се да се од Горана Карића заплене аутомобили "ферари 599" и "фијат 500 абарт", као и стан површине 150 квадратних метара у строгом центру Београда.

Тражи се и одузимање стана који је Сретен Карић 2000. године купио за 4,3 милиона динара, а те године је имао приход од 541.000 динара, навело је тужилаштво.

Захтевом за привремену заплену имовине обухваћени су и чланови његове уже породице Славица Карић, Бојан Карић, Стефан Карић и Гордана Карић.

Сумња се да је та имовина проистекла из кривичног дела, јер постоји несразмера између законитих прихода бившег директора "Мобтела" и вредности имовине.

После покренутог кривичног поступка за малверзације у "Мобтелу" 2006. године, Сретен Карић почео је да продаје имовину знатне вредности и новац износи у иностранство, тврди тужилаштво у образложењу разлога за заплену имовине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи