Истрага против врањских лекара

Због смрти петогодишње Дијане Маринковић, Основно јавно тужилаштво у Врању поднело захтев за спровођење истраге против више лекара Дечјег одељења врањске болнице. Није саопштено против којих лекара је покренута истрага.

Портпарол Основног суда у Врању Србољуб Милосављевић рекао је да је Основно јавно тужилаштво у том граду поднело истражном судији Основног суда захтев за спровођење истраге против више лекара Дечјег одељења врањске болнице због смрти петогодишње Дијане Маринковић.

Милосављевић је рекао да је тужилац одлучио да против више лекара врањске болнице покрене истрагу због основане сумње да су починили кривично дело против здравља, после тумачења обдукционог налаза Дијане Маринковић у Заводу за судска вештачења у Београду, који је у суд стигао прошле недеље.

"Не могу да кажем против којих лекара је покренута истрага док не буду позвани на саслушање, нити да у циљу истраге коментаришем обдукциони налаз", навео је Милосављевић.

Дијана Маринковић из Ћуковца код Врања преминула је 8. јануара на Дечијем одељењу врањске болнице. Сматрајући да је дете имало неадекватан третман, родитељи су се обратили полицији, која је поднела пријаву против Н.Н. лица.

Према подацима Здравственог центра Врање, петогодишња Дијана Маринковић примљена је на педијатрију врањске болнице 8. јануара у 2.15, а лекари су констатовали њену смрт око 4.45. У збрињавању девојчице учествовало је пет лекара.

Родитељи, међутим, кажу да су улазна врата пријемног одељења педијатрије била закључана, да се нико није јављао на интерфон и да су морали да обију улазна врата да би ушли.

Они су рекли и да лекари нису имали све неопходне инструменте приликом интервенције и да су у време пријема девојчице и непосредно после њене смрти пили алкохол.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи