Двадесет година за чедоморство

Марина Андрејић из Мајиловца, код Великог Градишта, осуђена је на 20 година затвора због убиства 13-годишњег сина Ђорђа. Тужилаштво задовољно што је Суд прихватио квалификацију из оптужнице и судио за тешко убиство, а адвокат осуђене најавио жалбу.

Судско веће Вишег суда у Пожаревцу, којим је председавао судија Драган Станојловић, осудило је на 20 година затвора Марину Андрејић из Мајиловца, код Великог Градишта, због убиства тринаеастогодишњег сина Ђорђа, крајем јула прошле године.

Образлажући пресуду, судија Станојловић је рекао да Судско веће није имало дилему да ли је Марина Андрејић крива. Према његовим речима, Маринина кривица несумњиво је утврђена током истраге и судског процеса, а и сама Марина првобитно је признала убиство детета.

Мотив убиства зна само Марина, рекао је Станојловић, али се на основу налаза психијатара, судских вештака, злочин може приписати њеној импулсивној природи, склоној ка неумереној агресији.

Изрицање пресуде, Марина Андрејић је пратила мирно, али је пре тога, током завршне речи њеног адвоката по службеној дужности Србислава Стојановића, неколико пута зајецала.

Марина Андрејић осуђена је због убиства тринаестогодишњег сина Ђорђа, 22. јула прошле године. Током судског процеса, који је почео 31. јануара ове године, утврђено је да је она наведеног датума у шуми на месту Бељаница, неколико километара од Мајиловца, ударцом држаље мотике, у главу усмртила свог сина, а затим његово тело прекрила лишћем. Лобању Ђорђа Андрејића пронашли су ловци тек 7. новембра прошле године.

Осим на изрицању пресуде, нико од њене родбине није претходно пратио суђење Марини Андрејић. Сестра од стрица убијеног Ђорђа, Јелена Андрејић, једина је присуствовала изрицању пресуде. Она је новинарима рекла да није задовољна казном, јер је она мала у односу на дело које је Марина учинила.

Адвокат Србислав Стојановић, са друге стране, каже да је оптужница у овом случају светлосним годинама удаљена од праве истине. Он је најавио жалбу на пресуду.

Више јавно тужилаштво у Пожаревцу изразило је задовољство што је Суд, на бази изведених доказа и чињеничног стања, прихватио квалификацију дату у оптужници и Марину Андрејић осудио за кривично дело тешког убиства. По добијању писменог отправка пресуде, тужилаштво ће одлучити да ли ће и у ком обиму изјавити жалбу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи