Кривична пријава против Кандићеве

Тужилаштво за ратне злочине најавило је да ће тужилац Драгољуб Станковић поднети кривичну пријаву против директорке Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић, због њених тврдњи да тужилаштво узима новац за пуштање осумњичених из притвора.

Директорка Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић изјавила је да Тужилаштво за ратне злочине узима новац за пуштање осумњичених из притвора, што је то тужилаштво одлучно демантовало и најавило кривичну пријаву против ње због клевете.

Заменик тужиоца за ратне злочине Драгољуб Станковић поднће кривичну тужбу против директорке Фонда за хуманитарно право због кривичног дела клевете и навода да "тужилаштво узима новац" изнетих у емисији "Кажипрст" на Б92, наводи се у саопштењу тужилаштва за ратне злочине.

Станковић се на овај корак одлучио иако није именом и презименом "прозван" у емисији, али се изричито помиње у извештају Фонда за хуманитарно право "Сарадња државних органа Републике Србије и Фонда за хуманитарно право", достављеном Тужиоцу за ратне злочине Владимиру Вукчевићу 19. новембра 2010. године, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво је оценило да неаргументовани и злонамерни иступи Кандићеве деградирају и наносе штету Тужилаштву за ратне злочине и заменику тужиоца Станковићу лично.

Тужилаштво подсећа да је Станковић поступао и да и даље ради у најкомплекснијим предметима ратних злочина као што су "Браћа Битићи", "Ћушка", "Сува Река", "Ораховачка група" "Антон Лекај", "Трговина органима".

"У неколико наврата, због поступања у наведеним предметима, била му је угрожена безбедност", истиче се у саопштењу.

Евентуалну накнаду штете коју ће у овом поступку тражити, Станковић ће уплатити на рачун Удужења породица убијених, несталих и киднапованих са Косова Метохије, наводи се у саопштењу.

Оптужбе Кандићеве 

Кандићева је рекла да је Фонд дошао до података да је за ослобађање из притвора једног од осумњичених за ратне злочине "узет неки новац" и да очекује од надлежних органа да се то истражи.

Кандићева је додала да је Фонд 15. новембра сачинио поверљив извештај, који је упутио Тужилаштву за ратне злочине и надлежним органима о поступању појединих тужилаца за ратне злочине и припадника јединице за заштиту сведока према сведоцима.

"Дошло се и до података да тужилац одговара полицајце да сведоче о почињеним ратним злочинима, а анализом суђења пред Хашким трибуналом и да тужилац из Србије припрема сведока одбране и да тај сведок одбране буде упозорен од судије да "пази шта говори, јер све може бити употребљено против њега", навела је Кандићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи