Претучен ученик Трговачке школе

Ученика ромске националности претукла тројица насилника. Београдска полиција идентификовала нападаче. Утврђује се мотив напада, а више детаља о инциденту полиција најављује за петак.

У близини Трговачке школе у Београду, непознати младићи претукли су ученика трећег разреда те школе. Београдска полиција идентификовала је нападаче, потврдио је за РТС директор полиције Милорад Вељовић. Сва три лица су 1990 годиште из Београда. Утврђује се мотив напада, а више детаља о инциденту полиција најављује за петак.

Национални савет ромске националне мањине осудио је тај вандалски чин. Потпредседник Владе за Европске интеграције и председник Савета за унапређење положаја Рома Божидар Ђелић најоштрије је осудио брутални напад на ромског младића Алију Омеровића.

"Република Србија је држава свих грађана који у њој живе и најснажније ћемо се супротставити свима онима који насиљем и дискриминаторским понашањем руше владавину права и крше људска и мањинска права и слободе у Србији", саопштио је тим поводом Ђелић.

Национални савет осудио је вандалско понашање младића који су испред Трговачке школе у Цетињској улици, око 14 часова, претукли и вређали Алију Омеровића, ученика трећег разреда те школе.

"Тројица младића, старости између 20 и 24 године, најпре су добацивали Алији који је долазио у школу, а после тога су почели да га туку", наводи Савет.

Пошто су нападачи побегли, Алија је о нападу обавестио директора школе, који је позвао полицију.

"Ученика коме је лице било плаво и надувено, отац је одвео у Ургентни центар где су установљене повреде ока", речено је у Националном савету Рома, чији су представници додали да су остали прегледи дечака у току.

Савет је апеловао на грађане Србије да осуде напад, а власти да нађу и казне нападаче.

"У време спровођења Декаде Рома 2005-2015. године и у време када Србија треба да покаже своју демократичност, овако ружни појединачни случајеви блате Србију и српски народ", додали су у Савету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи