Полиција истражује тровање Митровића

Инспектори Управе криминалистичке полиције Београда "предузимају потребне оперативне радње" по кривичној пријави власника Телевизије Пинк Жељка Митровића, саопштено је из кабинета министра унутрашњих послова Ивице Дачића.

Mинистарствo унутрашњих послова потврдилo је да инспектори Управе криминалистичке полиције Београда "предузимају потребне оперативне радње" по кривичној пријави власника Телевизије Пинк Жељка Митровића.

Како се наводи у саопштењу, инспектори поступају на основу захтева надлежног тужилаштва, ради расветљавања сумњи за покушај убиства од стране непознатог извршиоца наведених у кривичној пријави Митровића.

"У току је прикупљање медицинске документације која прати његово лечење, као и обављање информативних разговора са особама чији искази треба да омогуће сагледавање реалних и тачних чињеница у вези са наводима из поднете кривичне пријаве", пише у саопштењу.

Портпаролка Пинка Татјана Војтеховски рекла је агенцији Бета да је Митровић поднео кривичне пријаве против више неименованих особа, због сумње да су континуирано покушавале да га отрују.

Војтеховска је потврдила да тренутно Митровићево здравствено стање иде набоље и да се он добро осећа.

"Добро је што му организам изузетно добро реагује на терапију. Нама је веома важно да је и доктор Милинић потврдио да код Жељка није ништа од чаршијских спекулација. Нема рак, сиду, хепатитис, нису у питању опијати, апсолутно ништа од тога", рекла је Војтеховска.

У крви власника Телевизије Пинк Жељка Митровића, који се већ четири недеље у Немачкој лечи од апластичне анемије, пронађени су отрови бензен, олово и арсеник, објављено је на сајту те телевизије, уз позив полицији и тужилаштву да утврде ко је покушао да га отрује.

Доктор Никола Милинић, који је примио Митровића на лечење у КБЦ "Бежанијска коса", потврдио је да најновије анализе урађене у Немачкој показују да је трован.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи