Ухапшен због примања мита

У наставку борбе против корупције, ухапшен службеник лесковачке филијале Фонда пензијског и инвалидског осигурања Петар Симоновић због малверзација око инвалидских пензија.

Полиција је ухапсила службеника лесковачке филијале Фонда пензијског и инвалидског осигурања Петра Симоновића (60) због примања мита.

Начелник полицијске управе Дејан Раденковић је изјавио да се ради о добро организованој и планираној акцији и да је полиција ухапсила Симоновића у наставку борбе против корупције.

Симоновић је ухапшен 21. јанура око 18 часова, непосредно пошто је од једног грађанина узео 4.000 евра да би му омогућио добијање инвалидске пензије.

У трентуку хапшења код њега су пронађена још 3.000 евра које је истог дана узео од другог човека коме је такође обећао инвалидску пензију.

Поред новца, код њега је пронађено више фотокопија личних карата као и разна медицинска документација од Фонда ПИО.

Раденковић је рекао да ће полиција извршити детаљну проверу рада и пословања службеника филијале Фонда ПИО у Лесковцу и позвао грађане да пријаве сваки вид корупције.

Симоновић, који је приведен истражном судији Вишег суда у Лесковцу, радио је на пословима стручног сарадника са инвалидском комисијом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи