Ковачевић у затвору

Миладин Ковачевић упућен на издржавање затворске казне од две године и три месеца, због чега се није појавио на суђењу бившим српским дипломатама у Њујорку. Бивши конзул и вицеконзул Србије оптужени за злоупотребу службеног положаја, јер су Ковачевићу издали привремену путну исправу.

На суђењу бившим дипломатама у Њујорку данас није сведочио Миладин Ковачевић, јер је у четвртак спроведен на издржавање казне од две године и три месеца затвора, на коју је осуђен због наношења тешких телесних повреда америчком студенту Брајану Штајнхауеру.

О томе је судију Првог основног суда у Београду Ивану Рамић обавестио отац Миладина, Петар Ковачевић.

Бивши конзул и вицеконзул, Слободан Ненадовића и Игор Милошевић, оптужени су да су злоупотребили службени положај и помогли Ковачевићу да напусти САД. Петар Ковачевић је сведочио да је о "догађају" сазнао два-три дана касније, од Миладинових другова.

"Имао је право на универзитетског правника у САД, али ту правну помоћ није добио, избачен је са универзитета и из кошаркашког тима и против њега је почела кампања у америчким медијима", рекао је Петар Ковачевић.

Он је додао да је ступио у везу са конзулатом у Њујорку и замолио да помогну Миладину, "јер се не ради о криминалцу, већ о озбиљном и поштеном момку".

Петар Ковачевић је рекао да је већи део новца за кауцију уплатио на жиро рачун конзулата "са сврхом на Миладина Ковачевића", а други део новца обезбедили су његови другови, а затим је Милошевић те паре однео у суд.

"Жена ми је јавила да морам да пошаљем Миладинова документа како би он добио идентификациону картицу и послао сам их у САД преко фирме пријатеља, али не знам тачно када, да ли пре или после пуштања Миладина из притвора у САД", рекао је Петар Ковачевић.

Ковачевић добровољно остао у САД

Ковачевићев отац је навео да су Миладинове ствари остале у соби у којој је живео, која је после његовог хапшења запечећена, те претпоставља да је и пасош остао у тој соби.

"Да се Миладин осећао кривим, могао би у року од 24 сата да напусти САД, међутим, он је остао тамо, јер није осећао кривицу", навео је отац осуђеног Ковачевића.

Милошевић и Ненадовић су оптужени да су злоупотребом службеног положаја издали привремену путну исправу Миладину Ковачевићу и на тај начин му помогли да напусти САД где се против њега водио поступак, пошто је у мају 2008. године у Бостону брутално пребио и тешко повредио америчког студента Брајана Стајнхауера.

Ковачевић се нагодио са Тужилаштвом и, по споразуму о признању кривице, који је суд прихватио, признао кривицу за брутално пребијање Стајнхауера у замену за казну од две године и три месеца затвора на коју је затим правоснажно осуђен.

Тужилаштво је одустало од оптужбе да је Ковачевић подстрекивао на злоупотребу службеног положаја Ненадовића и Милошевића.

Бившим дипломатама, који су на почетку суђења негирали кривицу, прети казна од шест месеци до пет година затвора.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи